Делфини отпутовали у Барселону

Вицепрвак света, ватерполо репрезентација Србије, отпутовала је јутрос на Светско првенство у Барселону. Први меч Србија игра у понедељак од 13.30 против Аустралије. Играчи најављују жестоку борбу за златну медаљу.

Репрезентација Србије је јутрос у 7.00 летом преко Минхена кренула за Бареселону где би требало да стигне у раним поподневним сатима. Први тренинг заказан је за 17.15.

Србија турнир почиње утакмицом са Аустралијом а у групи Ц су још Мађарска, утакмица се игра у среду од 13.30, и Кина са којом меч почиње у 9.30 у петак.

Дејан Савић први пут као селектор иде на Светско првенство. Овај 38-огодишњи легендарни играч је са националним тимом освојио четири медаље на планетарним шампионатима.

Душко Пијетловић истиче да је национални тим спреман да на Светском првенству у Барселони освоји златну медаљу.

„Увек постављамо највише циљеве и трудимо се да их остваримо. Припреме су биле напорне и спремни улазимо у поход на златну медаљу. Можемо да дођемо до циља ако пружимо максимум и заобиђу нас повреде. Много би ми значило да освојим СП, то је на неки начин постала зависност, после прве медаље одмах желите да освојите нову и тако у круг", рекао је Пијетловић пред пут у Барселону.

Он је додао да је задовољан својом формом и да му нису тешко пале припреме код селектора Дејана Савића, са којим је прошле сезоне сарађивао у Црвеној звезди.

„Нама који смо играли у Звезди је лакше, остали репрезентативци су морали да се навикавају на селектора Савића. Има мало другачији систем рада, физички је напорније него код осталих тренера. Он је човек који зна и види свој циљ и тражи само најбоље. Успео је да нас спреми", рекао је Пијетловић.

Репрезентативац Андрија Прлаиновић истакао је да на шампионату у Барселони нема изразитих фаворита, јер ће неколико селекција моћи да се умеша у борбу за медаљу.

"Светско првенство је велико такмичење, јако и напорно, траје 15 дана и играће се на отвореном базену по изузетној врућини. Морамо да издржимо прву фазу и у наставку такмичења будемо на нивоу. Тешко је доћи до полуфинала, а камоли до светског злата. Очекује нас занимљив турнир, многе реперезентације ће доћи изузетно мотивисане и прирпемљене да направе добар резултат", рекао је Прлаиновић.

Он је додао да је Србија имала довољан број утакмица током припрема и да се нада најбољем у Шпанији.

Поред стандардно јаких репрезентација Хрватске, Мађарске, шпаније, Италије и Црне Горе, Прлаиновић је истакао САД и Аустралију као селекције које би могле да изненаде.

"Америка и Аустралија су репрезентације које ретко дођу до завршнице, али знају да буду незгодне. Аустралија је била близу да нас елиминише на Олимпијским играма у Лондону, очекујем и сада напорну утакмицу. Мораћемо да уђемо опрезно, стартујемо победом и растерећено наставимо такмичење. Американци наступају у доста измењеном саставу, али имају велики број малдих играча који могу да напредују и овај турнир изнесу на прави начин", упозорио је Прлаиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се