Читај ми!

У Шпанију по медаљу

Српски ватерполисти спремни су за Светско првенство, које у понедељак почиње у Шпанији. Пралаиновић: Очекује нас занимљив и неизвестан турнир. Пијетловић: Припреме су биле изузетно напорне и спремни улазимо у походе на златну медаљу.

Ватерполо-репрезентативац Србије Андрија Прлаиновић рекао је данас да ће Светско првенство у Барселони бити занимљиво и неизвесно, а да се његова екипа одлично припремила.

"На Светском првенству има шест до осам селекција, где може свако свакога да победи. Сигурно је да нас очекује занимљив и неизвестан турнир. Радили смо одлично и физички смо веома добро припремљени. Оптимиста сам, надам се најбољем", рекао је Прлаиновић новинарима после отвореног тренинга у Београду.

Србија ће такмичење у Шпанији почети у понедељак, против Аустралије.

"Мораћемо да играмо изузетно опрезно против Аустралије како бисмо почели победом, што би нас можда растеретило на старту турнира", навео је Прлаиновић.

Поред Србије и Аустралије, у Групи Ц су и Мађарска и Кина, а ватерполиста Звезде је рекао да је најбитније издржати прву фазу.

"Светско првенство је јако и напорно такмичење. Играће се на отвореном базену, по изузетној врућини, тако да то отежава турнир. Треба издржати прву фазу, а после бити на нивоу. Јако је тешко доћи и до полуфинала, а тек до златне медаље. Много репрезентација ће бити мотивисано да направе добар резултат", рекао је Прлаиновић.

Центар "делфина" Душко Пијетловић рекао је да ће се Србија потрудити да оствари највећи циљ, али да је битно да избегне повреде и болести играча.

"Увек се трудимо да дамо све што можемо да остваримо највише циљеве. Припреме су биле изузетно напорне и спремни улазимо у походе на златну медаљу. Очекујемо највише од себе, само је питање тренутка, надам се да ће све бити у реду, пре свега што се тиче повреда и болести", рекао је Пијетловић.

Он је додао да је цела екипа спремна за такмичење у Шпанији.

"Ако дамо све од себе, уз мало среће, сигурно можемо до највећег циља. Цела екипа спремно дочекује Светско првенство. Задовољан сам собом и надам се да ћу оно што сам урадио до сада, успети да покажем на Светском првенству", рекао је Пијетловић.

Ватерполо репрезентација Србије је пре две године на Светском првенству у Шангају била друга, пошто је у финалу изгубила од Италије са 8:7.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се