Читај ми!

Делфини изгубили од Мађара

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је вечерас од селекције Мађарске са 10:8 (1:3, 3:1, 4:2, 2:2), у другом колу турнира Самаридис куп у грчком граду Ламији. Србија је раније данас у мечу првог кола победила домаћина Грчку са 9:6 ( 2:2, 2:2, 3:1, 2:1).

Две утакмице у једном дану, након промене временске зоне, пута из Канаде у Грчку, једна победа и један пораз. Иако умор није пбио приметан, наши ватерполисти попустили у другом полувремену и допустили Мађарима да тријумфују.

Дерби са Мађарима српски ватерполисти почели су одлично и захваљујући головима Гоцића, Прлаиновића и Шука добили прву четвртину са 3:1. У наставку су Мађари преко Варге и Мадараша изједначили, а последње вођство српском саставу донео је Ћук.

До велике паузе ривал је изједначио, а у трећем делу преко Сивоша и Вамоша обезбедио предност коју наш тим и поред великог напора није успео да достигне. Играло се гол за гол, за Србију су погађали Никић за 5:6, Удовичић за 6:7, Алексић за 7:8. Тада су Мађари преко Габора Киша и Сивоша постигли још два гола, да би Мандић у финишу ублажио пораз репрезентације Србије.

"Није било лоше, мада смо примили доста голова из игре. Имали смо ритам, контролу. Екипа је сигурно уморна, али се то у самој игри није видело", изјавио је после меча српски селектор Дејан Савић.

У трећем колу сутра од 10.30 сати Србија игра са Црном Гором, која је вечерас била слободна. Наши ватерполисти слободни су у четвртом колу.

У другој утакмици другог кола Италија је победила Грчку са 11:8.

Табела: Мађарска 6, Италија и Србија по 3, Црна Гора и Грчка без бодова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се