Читај ми!

Златни делфини!

Ватерполисти Србије освојили су трофеј у Светској лиги пошто су у финалу у Чељабинску, у Русији, победили селекцију Мађарске са 12:7 (4:3, 3:1, 2:2, 3:1). Треће место припало је селекцији Црне Горе која бољим извођењем петераца савладала САД са 13:11. Савић: Наша најбоља игра на турниру.

Србија је данашњим трифјумфом освојила седму титулу у Светској лиги. Изабраници селектора Дејана Савића били су у предности од првог до последњег минута меча. Најефикаснији у редовима Србије били су Филип Филиповић са четири, и Стефан Митровић и Вања Удовичић са по три голa.

Србија је одмах на почетку повела голом Митровића, да би Никола Рађен и Удовичић ту предност повисили на 3:1. Након тога, Мађари су успели да изједначе резултат на 3:3, али су изабраници Дејана Савића после још једног поготка Удовичића поново стекли предност.

На почетку друге четвртине Србија је дошла до три гола предности погоцима Мандића и Филиповића, а та предност задржана је и на крају те деонице.

Мађари су на почетку другог полувремена смањили резултат на 7:5, али је Митровић након тога вратио предност од три гола. До краја тог дела игре голом Сивоша Мађари су још једном запретили, али је то све што су успели да ураде у овом мечу. Голом Филиповића селекција Србије је у последњу четвртину ушла са 9:6

Ватерполисти Србије сигруно су одиграли последњу четвртину тако да је задржала предност и лако освојила још једну, седму титулу у Светској лиги.

Бронзану медаљу освојила је Црна Гора, која је у мечу за треће место савладала селекцију САД са 13:11 после извођења петераца.

Савић: Против Мађара наша најбоља игра на турниру

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је после освајања трофеја Светске лиге да су његови изабраници у финалу против Мађарске приказали најбољу игру на завршном турниру у Чељабинску.

"Невероватна одбрана, велика жеља за победом. Видело се у базену да су момци имали силан мотив у финалном мечу. Била је ово наша најбоља игра на турниру", изјавио је Савић, додајући да има диван осећај након освајања првог трофеја на клупи националног тима.

"Познато је изузетно ривалство Србије и Мађарске, финале је била шанса да освојимо трофеј. Имали смо период слабе реализације са играчем више у трећем делу. После смо пробили головима из игре и све је дошло на своје место. Сада јуримо овакве медаље и на важнијим такмичењима", поручио је Савић.

Мађарски селектор Тибор Бенедек признао је да је репрезентација Србије тренутно спремнија од његове екипе.

"Покушали смо, али су они једноставно били бољи и конкретнији, Заслужено су победили", казао је Бенедек.

Слободан Никић је био веома задовољан игром целог тима.
"Мађари нису могли да парирају данас, леп је осећај победа са пет разлике. Није било неизвесности, ни Црна Гора ни Мађари нису могли да нас добију. Наша одбрана је била на високм нивоу и то је било решење за победу", казао је Никић, док је живко Гоцић истакао да је репрезентација Србије "на добром путу".

"Било је ово одлично финале. Можда су Мађари крили неке ствари за светско првенство у Барселони, али ни ми нисмо све показали. Играли смо без битних играча Пијетловића и Прлановића, има још простора за напредак", констатовао је Гоцић.

"Увек је добро када славите против Мађара. Доказали смо да уз један другачији систем играња, са јаким тренингом и уз можда неадекватне услове, можемо да тријумфујемо што показује квалитет екипе. Имали смо стабилност и, што је најбитније, сигурност коју нисмо губили и када смо били у минусу", изјавио је Удовичић, кога су тренери прогласили за најбољег играча завршног турнира.

"Драго ми је да су се млади играчи наметнули и на прави начин заменили Душка Пијетловића и Андрију Прлаиновића. Пехар је увек мач са две оштрице, ово је један од турнира, следе припреме и морамо да се концентришемо на оно што нам предстоји. Треба бити задовољан, ово је моја седма Светска лига, радоваћемо се вечерас, а од сутра опет по старом", казао је Удовичић.

Филип Филиповић је навео да је државним тим напорно тренирао и да је игра била у другом плану.
"Међутим, када се игра финале нема умора, дајете све од себе. Ми смо успели у сваком погледу да будемо боји од Мађара, од одбране, која је била на високом нивоу, до напада, јер није лако дати таквој екипи 12 голова. Идемо даље, ово је само пролазна станица на путу за Барселону", поручио је Филиповић, док је Никола Рађен нагласио да је победа у финалу над Мађарима битна због сусрета на светском првенству у Барселони.

"честитке Савићу на сјајном почетку на клупи репрезентације. Верујем да ћемо ову одличну атмосферу да искористимо и још више напредујемо", казао је Рађен.

Стефан Митровић је подсетио да су репрезентативци на почетку припрема, али је истакао да су показали ритам и велику жељу на свим утакмицама у чељабинску.
"Било је слабијих периода игре, али против слабијих тимова. Против Мађара сјајна одбрана омогућила нам је течан напад, сигурност и концетрацију. Искористили смо шансе и заслужено славимо", закључио је Митровић. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се