Србија против Црне Горе

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светске лиге пошто је у Чељабинску победила Јапан са 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2). Противник у борби за финале је Црна Гора која је након бољег извођења петераца савладали Русију са 12:11 (7:7). Меч се игра сутра од 13.30 часова. Селектор и играчи очекују много тежи дуел у полуфиналу.

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се данас у полуфинале Светске лиге пошто је у Чељабинску победила Јапан са 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2).

Најефикаснији у екипи Србије био је Слободан Никић са шест голова, Душан Мандић постигао је три, а Вања Удовичић два. По један гол додали су Живко Гоцић, Филип Филиповић и Милош Ћук.

Најефикаснији у репрезентацији Јапана био је Такеи са четири гола.

Ватерполисти Србије играће у полуфиналу против Црне Горе која је након бољег извођења петереца савладала екипу Русије са 12:11 (7:7). У другом полуфиналу играће Сједињене Америчке Државе и Мађарска.

Селекција САД је у четвртфиналу победила Кину са 13:11, док је Мађарска била боља од Бразила са 8:4. Полуфиналне утакмице играју се сутра, а финале је на програму у недељу.

Полуфинале ће бити много теже

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић оценио је данас да је концентрација играча и даље проблем, упркос убедљиве победе над Јапаном у завршници Светске лиге.

"Далеко од тога да смо ушли потцењивачки у игру. Овога пута је било приметно да нам концентрација није на жељеном нивоу. Ипак, успели смо да се консолидујемо и да утакмицу уведемо у нормалан ток. Нема разлога за било какву бригу, све је ово за тренутни стадијум припрема нормално", рекао је Савић.

Најбољи играч сусрета Слободан Никић који је постигао шест голова у победи над Јапаном од 14:8, рекао је да ће полуфинале бити много теже.

"Били смо мало више опуштени у почетку. После смо ухватили ритам. Меч смо већ заборавили и спремамо се за полуфинале које ће бити много теже", рекао је Никић.

Бранислав Митровић који је бранио у прве две четвртине истакао је да је најважније остварено, а то је победа.

" Није алиби, али заиста изузетно јако тренирамо. Јапан нас је мало изненадио одбраном, требало је времена да се привикнемо. Најважније је да смо победили.", рекао је Митровић.
Филип Филиповић је одао признање Јапану на отпору, али је истакао да је "победио квалитет".
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се