Црвена звезда на крову Европе!

Ватерполисти Црвене звезде исписали су на Бањици најславнију историју свог клуба. Црвено-бели су звање најбоље екипе на Старом континенту зарадили након велике борбе и изузетно узбудљиве утакмице против "дрим тима" из Дубровника. О атмосфери на трибинама отвореног базена на Бањици још дуго, дуго ће се причати.

Ватерполисти Црвене звезде освојили су Лигу шампиона, пошто су вечерас у финалу завршног турнира у Београду победили хрватски Југ са 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1).
Звезди је то први трофеј шампиона Европе у историји. Ток историјског меча можете погледати овде

Најефикаснији у београдском клубу био је Душко Пијетловић са два гола, док су по један постигли Никола Рађен, Андрија Прлаиновић, Борис Вапенски, Виктор Рашовић, Страхиња Рашовић и Марко Аврамовић.

Југ је предводио Никола Јановић са три гола, два је постигао Михо Бошковић, а по један Маро Јоковић и Никша Добуд.

Финална утакмица, која је одиграна пред препуним трибинама базена на Бањици, била је неизвесна од почетка до краја, а ниједна екипа није се одвојила на више од два гола предности.

Југ је повео преко Јановића, а преокрет црвено-белима донели су Пијетловић и Рађен, међутим Јоковић је донео Дубровчанима изједначење 2:2.

У другој четвртини Звезда је повела преко капитена Прлаиновића, а потом је изједначио Јановић.
Звезда је на почетку трећег периода повела са два поготка разлике головима Страхиње Рашовића и Пијетловића, али је Југ са три узастопна гола преокренуо резултат, међутим Виткор Рашовић изједначио је резултат на крају тог дела.

У последњој четвртини Звезда је повела голом Вапенског, да би потом Југ имао неколико покушаја у само једном нападу, али се тада истакао голман српске екипе Денис Шефик.

Међутим, Бошковић је изједначио на 7:7, али је онда Марко Аврамовић шутем из даљине донео нову предност Звезди од 8:7, што је био и коначан резултат.

Треће место на завршном турниру освојила је шпанска Барселонета, која је раније савладала Партизан са 11:10.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара