Читај ми!

Звезда међу елитом

Ватерполисти Црвене звезде играће по први пут на завршном турниру елитног европског такмичења. Црвено-бели упркос поразу у Београду од Сегеда 10:11 обезбедили су пласман на фајнал-фор. Звезда је у гостима славила 7:5 и тако сачувала предност од два гола.

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се на завршни турнир Лиге шампиона иако су данас у Београду, у реванш утакмици четвртфинала, изгубили од екипе мађарског Сегеда са 11:10 (3:1, 2:5, 2:2, 4:2). Црвено-бели су прошли даље захваљујући победи у првом мечу 17. априла у гостујућем базену резултатом 7:5.

Најефикаснији у победничком тиму био је капитен Андрија Прлаиновић са четири гола, док су Душко Пијетловић и Страхиња Рашовић постигли по два. Сегед је предводио Аљоша Кунац са три гола.

Узбудљива утакмица одиграна је пред пруним гледалиштем на Ташу, а гостујући тим имао је велику подршку својих организованих навијача.

Велику шансу да се нађе међу четири најбоља европска тима има и Партизан. Црно-бели сутра у Волгограду, у реваншу четвртфинала, играју против руског Спартака и бране предност од пет голова из првог меча на Бањици (11:6).

Капитен ватерполиста Црвене звезде Андрија Прлаиновић рекао једа су црвено-бели пласманом на завршни турнир Лиге шампиона дошли у врх европског ватерпола и додао да ће се његов тим потрудити да ту остане што дуже.

"Све је деловало боље у базену када смо изједначили. Имали смо прилику да поведемо и са три разлике, али смо дозволили противнику да се врати. Све ће се, медјутим, ово заборавати због чињенице да је Звезда први пут у историји на фајнал-фору. Сада смо у европском врху, потрудићемо се да продјемо што даље", рекао је после меча Прлаиновић. Он је додао да су рано искључење Николе Радјена и примљени голови на почетку меча пореметили Београдјане који су морали константно да јуре предност противника.

"Пресрећан сам, хвала навијачима на подршци током целе сезоне. Морамо одмах да се преоријентишемо на финале домаћег првенства, али фајнал-фор ће такодје бити посластица. Ова екипа воли да игра пред пуно људи и у домаћој атмосфери, јер на неки начи скупља енергију од навијача када је тешко. То се, по ко зна који пут, видело и данас", поручио је Прлаиновић, који је меч завршио са четири поготка.

Тренер Звезде Дејан Савић рекао је да је пресрећан због пласмана на фајнал - фор Лиге шампиона, али да не може да буде задовољан приказаном игром против Сегеда.

"Играли смо са осцилацијама, то се и видело. Знали смо да ће Мадјари ићи на све или ништа. Показало се да су велика екипа. Можемо да будемо пресрећни, али не и задовољни игром, али најбитније је да смо прошли даље", рекао је после меча Савић.

Центар Београдјана Душко Пијетловић, такодје је навео да су црвено-бели играли са доста осцилација.

"То је све, медјутим, била и последица и наших неочекиваних грешака. Сматрам да је дубровачки Југ фаворит за европску титулу, али на фајнал-фору свако сваког може да победи. Били смо сведоци да је и лошија екипа пролазила даље. Очекујем много од завршног турнира, али не желимо да се бавимо тиме, пре него што завршимо финалну серију плеј-офа државног првенства са Радничким из Крагујевца", рекао је Пијетловић.

Завршни турнир Лиге шампиона за ватерполисте биће одржан 31. маја и 1. јуна у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво