Раднички освојио Куп Европе

Раднички из Крагујевца освојио је Куп Европе, пошто је и у реванш мечу савладао италијанску Флоренцију са 7:6. Први велики трофеј у историји крагујевачког клуба. Дејан Удовичић: Честитке заслужују сви играчи, навијачи, као и људи у клубу.

Ватерполисти Радничког из Крагујевца освојили су вечерас Куп Европе, пошто су и у реваншу финала победили италијанску Флоренцију са 7:6 (2:1, 2:2, 1:1, 2:2). У првој утакмици финала Раднички је тријумфовао против Флоренције у Фиренци са 8:4.

Радничком је ово први пехар ове сезоне и највећи успех у историји клуба, док је српком ватерполу ово друга титула у Купу Европе.

Претходни освајач Купа Лен био је Партизан у сезони 1997/98.

Најефикаснији у постави Радничког био је Филип Филиповић са три гола, док су по један постигли капитен Вања Удовичић, Славко Гак, Борис Злоковић и Ђорђе Филиповић, док је код гостију најефкаснији био Ђакомо Бини са два поготка.

Домаћа екипа је током целог меча имала предност, док су гости само у два наврата успели да изједначе резултат.

На голу Радничког одличан је био Здравко Радић, који је у пар наврата одлично интервенисао.

Удовичић: Незабележен успех!

Капитен ватерполиста Радничког Вања Удовичић рекао је вечерас после освајања Купа Европе да је тај трофеј круна амбициозног пројекта и додао да му је драго што је освојио један од ретких пехара који су му недостајали у каријери.

"Драго ми је што је цела Србија уживала, испунили смо сва очекивања. Хвала свим играчима и навијачима, као људима који су помогли овај пројекат. Ово је круна свега. Велика је ствар за Србију освајање европског трофеја. Мени је овај трофеј фалио на клупском нивоу. Драго ми је због Крагујевца, овај град и Шумадија то заслужују", рекао је Удовичић после меча за Радио-телевизију Србије.

Тренер Крагујевчана Дејан Удовичић изјавио је да је успех Радничког незабележен у досадашњој историји европског ватерпола.

"Морамо да знамо да смо тек пре годину дана почели да правимо клуб и зато је овакав успех незабалежен. Честитке заслужују сви играчи, навијачи, као и људи у клубу. Тајна успеха је специфична филозофија игре, али и прави однос са играчима. Они верују мени као и ја њима, то је симбиоза која доводи до успеха", закључио је тренер Радничког.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се