Србија боља од Шпаније

Ватерполо репрезентација Србије савладала је вечерас у Барселони домаћу селекцију Шпаније са 8:6 (1:3, 2:1, 4:0, 1:2), у 5. колу Б групе Светске лиге. Меч није имао такмичарски значај пошто је Србија раније обезбедила пласман на завршни турнир, где одлази након максималног учинка у групи и 12 освојених бодова.

Подмлађени састав репрезентације Србије са четворицом дебитаната, Страхињом и Виктором Рашовићем, Душаном Марковићем и Марком Матовићем, заслужено је тријумфовао у занимљивом и узбудљивом сусрету У Барселони. Србија је славила са 8:6 у мечу петог кола Б групе Светске лиге.

Шпанци су одлично почели, повели са 3:0, али је у наставку тим Србије заиграо много боље.

На високом нивоу посебно је била игра у одбрани. Са два гола Мандића и једним Ћука изабраници селектора Дејана Савића су до петоминутног одмора успоставили равнотежу, иако је домаћин имао предност од 4:3.

У трећих осам минута утакмице све је било решено. Србија је заиграла одлично, а Шпанија ушла у проблем са нападом и често остајала без прилике за шут. Два узастопна гола Ћука за преокрет потпуно су збунила домаћу екипу, па су до краја треће четвртине Матовић и Шапоњић најавили тријумф.

У последњем делу меча Дедовић је постигао гол за највеће вођство Србије (8:4), да би Шпанци преко искусног Молине само ублажили пораз.

"Свака част момцима. Почетак је био несигуран, али смо у наставку поправили игру у одбрани, која је до краја била феноменална. Шпанци нису имали решење", изјавио је Савић после утакмице.

Он је додао да је српски тим нашао решење за пресинг противника и да је то резултирало бољим нападом и головима.

"Честитке заслужују сви, од обојице голмана, до сваког играча. Били су борбени, пожртвовани и концентрисани, иако су први пут играли у оваквом саставу", казао је Савић.

Завршни турнир Светске лиге за ватерполисте биће одржан од 11. до 16. јуна у руском граду Чељабинску.

Табела: Србија 12 бодова, Шпанија 2, Немачка 1. У последњем 6. колу у суботу играју Шпанија и Немачка, а Србија је слободна. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се