Читај ми!

Базен већи проблем од ривала

Капитен ватерполиста Радничког из Крагујевца Вања Удовичић нада се да ће његова екипа у првом мечу финала Купа Европе против Флоренције забележити победу и направити велики корак према освајању европског трофеја.

"Велика је част играти финале једног великог европског такмичења, одговорност је велика јер нас многи сматрају фаворитима у овом двомечу. Идемо на победу која нам је била главни циљ и пред почетак сезоне", рекао је Удовичић на конференцији за новинаре у просторијама Ватерполо савеза Србије.

Он очекује много тежу утакмицу у реваншу када Флоренција гостује у Крагујевцу.

"Како год да одиграмо први меч, одлучиће реванш. Драго ми је што ће бити одигран у Крагујевцу и што је Србија добила прилику да буде домаћин једног оваквог такмичења. То ће утицати на промоцију ватерпола у региону", рекао је Удовичић.

Он као највећу предност противника истакао базен, који је веома специфичан.

"Специфичост  Флоренције је базен у којем је температура воде и ваздуха виша од оне уобичајене за ватерполо прилике. Базен је мрачан, плафон низак и ствара осећај клаустрофобије. Највећи противник у том мечу биће нам топлота, јер је реч о градском базену предвиђеном за рекреативце, а не за спортисте", оценио је Удовичић.

Првотимац Крагујевчана Филип Филиповић истакао је да је најбитније да Крагујевчани наметну свој стил игре.

"Флоренција је квалитетна и млада екипа и неће имати притисак јер смо ми проглашени за фаворита. Имамо зацртан циљ, али потребно је много напора и труда како бисмо га остварили", рекао је Филиповић.

Помоћни тренер Радничког Дејан Јововић рекао је да је екипа припремљена и да је добро анализирала игру противника.

"Постоји позитивна трема, што је нормално када се дође до финала. Искусан смо тим, састављен од играча који су већ играли овакве утакмице. Све зависи од нас, ако будемо играли на нашем нивоу, радоваћемо се на крају", рекао је Јововић.

Први меч финала Еврокупа између Флоренције и Радничког игра се у среду од 20 сати у Фиренци.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво