Читај ми!

Звезда корак од четвртфиналу

Ватерполисти Црвене звезде победили су на Ташмајдану мађарски Егер са 13:6 (5:2, 4:1, 2:3, 2:0) у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона. Реванш утакмица игра се 20. марта у Егеру.

Најбоља партија црвено-белих у овогодишњој Лиги шампиона. Од старта је Звезда деловала као тим који више жели победу. Одличне одбране Шефика унеле су сигурност у напад и предност је расла до коначних 7 разлике.

Најефикаснији у победничком тиму био је Сава Ранђеловић са три гола, док су по два постигли Душко Пијетловић, Виктор Рашовић и Никола Рађен. Егер је предводио Кевин Грејем са два гола. Реванш се игра 20. марта.

Звезда је одиграла вероватно најбољи меч у Лиги шампиона ове сезоне. Вечерас је водила од почетка и играла добро и у нападу и у одбрани, а имала је и добар проценат са играчем више 8/10. Осим тога, голман Денис Шефик је био изузетно расположен и одбранио је два петерца.
Звезда се "одлепила" са 3:2 на 5:2 до краја прве четвртине, а до полувремена је дошла и до 9:3. Пре тога Егер скоро осам минута није постигао гол.

Почетак другог полувремена донео је нешто другачију слику. Звезда је повела са 11:4, али је Егер завршио са два гола и пришао на 11:6. Мађарски тим могао је још да смањи предност, али је Жолт Варга погодио пречку на почетку деонице. Након тога Пијетловић и Рашовић постижу по гол и враћају предност на седам разлике.

Црвено-бели су били добри у одбрани и нису дозволили Егеру да приђе голу и тако су меч решили са великих седам поена предности.

Савић: Нисмо очекивали овакав тријумф

"Очекивали смо победу, али не са оваквом разликом. Одличном одбраном смо се вратили на систем игре који смо изгубили у последње три недеље. Овај резултат нам много значи, али не смемо да се опустимо. Егер има одличан домаћи терен", рекао је Савић после меча.

Он је додао и да се радује због данашње одлуке ЛЕН да Београд ове године буде домаћин завршног турнира ЛШ. "Фајнал фор у Београду је велика ствар, не само за Звезду и Партизан, већ и за српски ватерполо", додао је Савић.

Најбољи играч црвено-белих Андрија Прлаиновић оценио је да је Звезда направила огроман корак ка четвртфиналу.
"Седам разлике је тешко достићи. Ово је велики резултат за Звездину младу екипу, нико се није надао оваквој победи. Играли смо одлично ношени Денисом Шефиком на голу. Дали смо све од себе, а имали смо и своје вече", објаснио је Прлаиновић. Репрезентативац Србије додао је да би дуели са Егером могли пресудно да утичу на исход сезоне.

"Ово је преломна утакмица у сезони, велики успех ће бити ако се пласирамо у четвртфинале. Први пут играмо у ЛШ, одмах стићи међу осам најбољих је велика ствар. Много нам значи што ћемо вероватно имати прилику да одиграмо још неколико мечева у ЛШ, ово је велико искуство за наше младе играче", закључио је Прлаиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво