Ватерполисти у полуфиналу

Мушка ватерполо селекција Србије пласирала се у полуфинале Олимпијских игара, победивши репрезентацију Шпаније резултатом 9:5 (0:1,5:1,2:1,2:2)

СРБИЈА: Шефик, Прлаиновић, Гоцић, Удовичић 1, Савић, Пјетловић 4, Рађен, Филиповић, Ћирић 2, Шапић, Вујасиновић 2, Пековић, Соро.

ШПАНИЈА: Агилар, Гарсија 1, Мартин, Пероне, Молина 2, Мингуел, Галего, Пирлаков, Валес, Пероне (Ф) 1, Гарсија (Х) 1, Андрео.

Најефикаснији у српском тиму био је Душко Пјетловић са четири гола, док су по два постигли Владимир Вујасиновић и Александар Ћирић. Вања Удовичић постигао је један гол.  У репрезентацији Шпаније истакао се Гиљермо Молина са два гола, док су по један постигли Фелипе Пероне, Хавијер Гарсија и Хозе Гарсија.

На почетку утакмице играло се чврсто, са много грешака у нападу. Шпанија је повела у последњем минуту деонице голом Перонеа.  У другој четвртини одличним одбранама Слободана Сорe и добром игром у нападу српска репрезентација головима Пјетловића, Вујасиновића и Ћирића преокреће резултат и долази до вођства од 5:2.  Трећу четвртину репрезентативци Србије добили су сa 2:0 захваљујући сјајним головима из даљине Ћирића и Вујасиновића. У четвртој четвртини је, данас један од најбољих у српском тиму, Душко Пјетловић са два гола одржавао предност од пет голова разлике, а Гарсија и Молина су успели само да ублаже пораз.

Репрезентација Србије у полуфиналу ће играти против екипе САД, док ће се у другом полуфиналном мечу састати Мађарска и Црна Гора.

У утакмицама за пласман од 7 до12 места на олимпијском турниру за ватерполисте постигнути су следећи резултати:

Италија - Канада 13:11 (4:1, 2:3, 3:3, 4:4)

Грчка - Кина 13:8 (3:1, 4:4, 2:0, 4:3)

У петак 22. августа ће играти:

За 11-12 место - Канада и Кина (3,30)

За пласман 7-10 места - Аустралија и Италија (4,50)

За пласман 7-10 места - Немачка и Грчка (11,00)

Полуфинале: Мађарска и Црна Гора (12,20)

Полуфинале: Србија и САД (13.40)

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије