вести из атлетике

Азра Еминовић пета, Ана Суботић без пласмана

Репрезентативка Србије у атлетици Азра Еминовић заузела је пето место у трци на 5.000 метара на Универзитетским играма у Београду.

Еминовић је стазу претрчала у времену 16:00,92 минута и 28 секунди је била спорија од победнице Саре Мореира из Португалије. Сребрну медаљу освојила је Касуми Нишихара из Јапана, а бронзану Рускиња Наталија Медведева.

Јапанска атлетичарка Ћисато Саито освојила је златну медаљу у полумаратонској трци на 25. летњој Универзијади у Београду, пошто је, са временом један час, 13 минута и 44 секунде била најбржа у конкуренцији 19 такмичарки. Сребрно и бронзано одличје освојиле су њене земљакиње Кукујо Цузаки и Сајо Номура, које су за 19, односно 39 секнуди постигле слабије време.
Српска атлетичарка Ана Суботић једина је такмичарка која није успела да заврши трку.

Кинез Ран Жао освојио злато, Срби без пласмана

Кинески атлетичар Ран Жао освојио је златну медаљу у полумаратону, пошто је у финишу трке за две секунде надмашио Јапанца Томоја Онишија. .
Жао је 21,1 километар претрчао за један час, четири минута и 28 секунди. Трећепласирани Италијан Франческо Бона постигао је време 1:04:35. Разлика између победника и четвртопласираног Јапанца Сођија Икеде износила је само 11 секунди.
У полумаратонској трци учествовала су 22 такмичара, а међу тројицом атлетичара који је нису завршили су и српски репрезентативци Велимир Бојовић и Никола Стаменић.

Штафета 4x100 одустала од такмичења

Мушка атлетска штафета Србије на 4x100 метара одустала је од такмичења и није наступила у полуфиналу Универзитетских игара у Београду.
У финале су се пласирали Русија, Јужна Африка, Пољска, Литванија, Тајланд, Хонгконг, Канада и Кина.

Кубанка Мартинез освојила злато у троскоку

Мартинез је до победе дошла захваљујући скоку од 14,40 метара у другој серији.
Сребрна медаља припала је Рускињи Наталији Китјаковој (14,14), а бронзана њеној земљакињи Анастазији Матвејевој (13,94).

Јон Лучијанов освојио злато на 3.000 стипл

Јон Лучијанов из Молдавије освојио је златну медаљу на 3.000 метара стипл, а стазу је претрчао у времену 8:25,79 минута.
Сребрну медаљу освојио је Халил Акас из Турске (8:25,80), а бронзану Штефен Улицка из Немачке (8:26,18).

Рус Грипич најбољи у скоку с мотком

Репрезентативац Русије победио је након што је прескочио 5,60 метара у другом покушају.
Сребрну медаљу освојио је Италијан Ђорђо Пјантела (5,55), док је бронзано одличје припало Хендрику Груберу (5,45).

Џесика Самуелсон тријумфовала у седмобоју

У дводневном такмичењу, Самуелсон је сакупила 6.004 бода, 38 више од другопласиране Чехиње Јане Коресове. Бронзану медаљу освојила је Шпањолка Кристрина Барсена Салудес са 5.828 бодова.
Такмичење у седмобоју почела је и наша Ана Угарковић, али је одустала већ после прве дисциплине.

Војиновић 12. у бацању кугле

Српска атлетичарка Марина Војиновић заузела је 12. место у бацању кугле на Универзијади хицем од 14,37 метара у финалу такмичења.
Златну медаљу освојила је Кубанка Ескалона Мајлин Варгас хицем од 18,91 метара, доки су сребро и бронза припали Италијанки Кјари Роза и Белорускињи Алени Копец.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво