РТС :: Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/rss.html sr https://www.rts.rs/img/logo.png РТС :: Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/rss.html Јапанској олимпијки замењена "угрижена медаља" https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4478433/japanskoj-olimpijki-zamenjena-ugrizena-medalja.html Јапанска играчица софтбола, освајачица златне медаље на Олимпијским играма, добиће нову медаљу, пошто је њену градоначелник Нагоје сасвим буквално угризао. Такаши Кавамура, поменути први човек Нагоје, изазвао је много негодовања када је, спустивши маску, угризао медаљу коју му је презентовала Мију Гото, играчица која је била део тима који је савладао САД у финалу олимпијског турнира.

Кавамуру су оптужили да је показао "непоштовање", понајвише зато што су спортисти сами себи стављали медаље око врата, сходно стриктним ковид протоколима.

Он се после извинио и нагласио да ће платити замену.

"Осим што је показао дозу непоштовања, он је угризао медаљу иако су спортисти сами себи стављали медаље или су их стављали својим саиграчима, све збогт превенције ширења инфекције. Жао ми је, заиста не разумем", написала је Јуки Ота на Твитеру, јапанска освајачица сребрне медаље у мачевању.

"Заражена медаља" је убрзо постао тренд на Твитеру у Јапану.

Гест угриза медаље је нешто што је уобичајено, ни на који начин необично заправо, али се сматра резервисаним за освајаче злата.

Олимпијски комитет је објавио да ће послати нову медаљу јапанској спортисткињи, о свом трошку. 

]]>
Thu, 12 Aug 2021 17:19:19 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4478433/japanskoj-olimpijki-zamenjena-ugrizena-medalja.html
Аустралија своје олимпијце ”части” са 28 дана карантина https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4477646/australija-svoje-olimpijce-casti-sa-28-dana-karantina.html Неколицина аустралијских олимпијаца мораће у карантин у трајању од целих 28 дана након што су се из Токија вратили у своју земљу. Аустралијски Олимпијски комитет та правила сматра "окрутним". Наиме, спортисти који се враћају преко Сиднеја у државу Јужна Аустралија суочени су са додатним двонедељним карантином поред редовног 14-одневног по повратку из иностранства.

"Док друге земље славе повратак својих спортиста, ми подвргавамо наше најокрутнијем и најбезобзирнијем третману”, сматрају у Аустралијском Олимпијском комитету.

”Они као да су кажњени због тога што поносно представљали своју земљу са великом посвећеношћу на Олимпијским играма", додаје се у саопштењу кровне спортске органзације Аустралије. 

16 чланова олимпијског тима Аустралије већ је у карантину у Сиднеју, главном граду Новог Јужног Велса.

Влада те државе рекла је да је "висок ризик од делта соја ковида 19 у том аустралијској држави" разлог због којег је одбијен захтев за изузеће који је поднео АОК.

]]>
Wed, 11 Aug 2021 18:11:51 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4477646/australija-svoje-olimpijce-casti-sa-28-dana-karantina.html
Завршене 32. Олимпијске игре у Токију https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473747/zavrsene-32-olimpijske-igre-u-tokiju.html Свечаном церемонијом на главном стадиону после 16 дана завршене су 32. Олимпијске игре у Токију на којима је Србија освојила девет медаља и заузела 28. место на листи земаља освајача одличја. Представници свих 206 земаља учесница, са националним заставама у рукама, ушли су на стадион и формирали круг на центру.

Златна каратисткиња Јована Прековић носла је заставу Србије и предводла српску делегацију на церемонији затварања.

После одлагања од годину дана, због пандемије коронавируса, Игре су упркос рестриктивним мерама и без публике, успешно завршене, а за медаље у различитим спортовима надметало се више од 11.000 спортистиста из целог света.

Осим спортиста, свечаности су присуствуовали и председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах, јапански Цар Нарухито и други званичници.

Олимпијски тим Србије са Игара у Токију враћа се са девет освојених медаља - три злате, једном сребном и пет бронзаних, чиме је одборен досадашњи рекорд од осам са претходних ОИ у Рио де Жанеиру. Са билансом медаља 3-1-5, Србија је заузела 28. место на Олимпијским играма у Токију.

Прву медаљу на Играма у Јапану Србији је донео стрелац Дамир Микец, у дисциплини ваздушни пиштољ, а истог дана теквондисткиња Тијана Богдановић се окитила бронзом.

Трећа медаља је било злато теквондисткиње Милице Мандић, а потом је репрезентација у баскету 3x3 узела бронзу.

Пето одличје упуцао је стрелац Миленко Себић, пошто је у дисциплини малокалибарска пушка тростав узео бронзу.

Медаља истог сјаја нашла се и на грудима рвача Зурабија Датунашвилиа, док је седму колајну Србији обезбедила Јована Прековић, која је постала олимпијска шампионка у каратеу.

Одбојакашице Србије заузеле су треће место на победничком постољу, док су тачку на Олимпијске игре у Токију ставили ватерполисти, освајањем новог злата и одбраном олимпијског тона из Рио де Жанеира 2016. године.

По броју освојених одличја најуспешнији су спортисти САД са 39 златних, 41 среброном и 33 бронзане медаље, следи Кина (38-32-18), док је домаћин Јапан завршио као трећи са билансом 27-14-17.

]]>
Sun, 8 Aug 2021 15:54:45 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473747/zavrsene-32-olimpijske-igre-u-tokiju.html
Коначни биланс медаља – Америка поново најбоља, Србија 28. https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473485/konacni-bilans-medalja--amerika-ponovo-najbolja-srbija-28.html Укупно је 339. медаља у 46 спортова подељено на 32. летњим Олимпијским играма у Токију. Трећи пут узастопно највише златних медаља (а и медаља уопште) освојиле су Сједињене Америчке Државе. Спортисти који су представљали Сједињене Америчке Државе освојили су 113 медаља, од чега 39 златних.

Кина има 25 медаља мање, али тек једну златну медаљу мање од Американаца. Јапан је освојио 27 златних медаља, укупно 58.

Велика Британија је стала на 22 златне медаље, што је скоро трећина од купног броја (65).

Олимпијски комитет Русије освојио је 71 медаљу, од чега је 20 било златних.

Аустралија има 17 златних медаља, а тај број расте на 46 када им се додају сребрне и бронзане медаље.

Потом следе Холандија, Француска, Немачка и Италија са по десет злата. Од њих, Италија има највише медаља (40).

Канада, Бразил, Нови Зеланд и Куба имају по седам златних медаља. Канада је укупно освојила 24 одличја.

Србија је на 28. месту, са три злата (на листи на којој су златне медаље најважније – Украјина је на њој 44. са 19 медаља, али само једном златном). Шведска и Јамајка су такође земље са девет одличја, па на листи на којој је укупан број медаља примаран ове три земље деле 26. позицију. 

Укупно су 93 земље и олимпијска комитета освојили барем једну медаљу на овим играма.  

]]>
Sun, 8 Aug 2021 11:24:29 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473485/konacni-bilans-medalja--amerika-ponovo-najbolja-srbija-28.html
Кипчоге у Токију потврдио статус најбољег маратонца свих времена https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473223/kipcoge-u-tokiju-potvrdio-status-najboljeg-maratonca-svih-vremena.html Кенијски атлетичар Елијуд Кипчоге потврдио је у Токију статус најбољег маратонца свих времена и дошао до новог олимпијског злата. Кипчоге је тријумфовао у времену 2:08.38 и одбранио злато освојено у Рио де Жанеиру пре пет година.

Кенијац, актуелни светски рекордер и једини човек који је маратонску дистанцу истрчао за мање од два сата, стигао је до петог олимпијског одличја и ушао у малу групу маратонаца који су одбранили златну медаљу.

Завршио је трку за минут и 20 секунди разлике за првим пратиоцем, пошто се на 30. километру одвојио од групе и више се није освртао.

Друго место заузео је представник Холандије Абди Нагеје са временом 2:09.58, док је бронзана медаља припала Баширу Абди из Белгије (2:10.00).

]]>
Sun, 8 Aug 2021 05:09:20 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473223/kipcoge-u-tokiju-potvrdio-status-najboljeg-maratonca-svih-vremena.html
Токио, последњи дан: Почела церемонија затварања Игара, Кипчоге најбољи маратонац свих времена, Америка доминира у екипним спортовима https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473184/tokio-poslednji-dan-pocela-ceremonija-zatvaranja-igara-kipcoge-najbolji-maratonac-svih-vremena-amerika-dominira-u-ekipnim-sportovima.html Последњи дан такмичења на Олимпијским играма у Токију доноси финала и борбе за бронзу у ватерполу, као и на женским турнирима у кошарци, рукомету, одбојци... Дошао је на ред и последњи, 16. дан такмичења на Олимпијским играма у Токију.

Биће веома узбудљиво видети која земља ће завршити на првом месту на табели освајача медаља, а прилику за нова одличја имаће у неколико спортова и дисциплина.

Велику пажњу привући ће мушко ватерполо финале (у којем учествује Србија) и борба за бронзу.  

Такође, бокс ће добити освајаче златних и сребрних медаља у неколико категорија у оба пола. 

]]>
Sun, 8 Aug 2021 13:44:55 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473184/tokio-poslednji-dan-pocela-ceremonija-zatvaranja-igara-kipcoge-najbolji-maratonac-svih-vremena-amerika-dominira-u-ekipnim-sportovima.html
Табела освајача медаља у Токију: Борба Кине и САД за сам врх https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473061/tabela-osvajaca-medalja-u-tokiju-borba-kine-i-sad-za-sam-vrh.html Кина и даље предњачи на листи земаља освајача медаља на Олимпијским играма у Токију, али су САД најближе од самог почетка Игара, па ће последњи дан бити веома занимљив. Србија је, за сада, на 33. месту. Кина држи лидерско место са 38 златних медаља, и укупно 87 одличја на Играма у Токију.

Сједињене Државе ће покушати да последњег дана преотму прву позицију. Имаују 21 медаљу више, али два злата мање, па ће недеља бити више него занимљива.

Треће место заузима Јапан са 56 одличја, од којих је 21 златно, следе Руски олимпијски комитет, Велика Британија, Аустралија и Немачка.

Србија се налази на 33. месту са укупно седам медаља, од чега су две златне, једна сребрна и четири бронзане.

Србија ће последњег дана имати шансу да освоји још две медаље. Једна јој је загарантована, пошто ватерполисти играју финале турнира са Грчком, док се одбојкашице боре за бронзу са Јужном Корејом. 

 

]]>
Sat, 7 Aug 2021 19:03:18 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4473061/tabela-osvajaca-medalja-u-tokiju-borba-kine-i-sad-za-sam-vrh.html
Милс засенио Дончића, Аустралији бронза на кошаркашком турниру https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472971/mils-zasenio-doncica-australiji-bronza-na-kosarkaskom-turniru.html Кошаркаши Аустралије освојили су бронзану медаљу на олимпијском турниру, пошто су у мечу за треће место савладали Словенију 107:93. Аустралија је коначно освојила медаљу на Олимпијским играма. После четири четврта места, "бумери" су победом над Словенијом (107:93) освојили бронзу у Токију.

Лука Дончић није био на уобичајеном нивоу, иако је одиграо још једну одличну партију, али га је потпуно засенио Пети Милс, који је меч завршио са 42 постигнута поена.

Словенија се држала у првој четвртини, да би Аустралија већ до полувремена стекла осам поена предности.

Утакмицу су обележили бројни физички дуели играча две екипе, а утисак је и да се судије нису најбоље снашле, па је њихов често неуједначен критеријум додатно подизао температуру на терену Саитама суперарене.

Аустралија је у другом полувремену чувала предност, а Милсу су се придружили Лендејл, Инглс и Ексам, док је у словеначком тиму само Препелич пружао подршку Дончићу.

Ипак, Словенија је успела у једном тренутку да дође на минус три, али је уследила нова серија Аустралије, која је на крају дошла и до убедљивог тријумфа.

Злато на кошаркашком турниру освојили су Американци, који су у финалу савладали Француску са 87:82.

]]>
Sat, 7 Aug 2021 17:18:45 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472971/mils-zasenio-doncica-australiji-bronza-na-kosarkaskom-turniru.html
Попович након дуго чеканог успеха са репрезентацијом: Највећа одговорност и велико олакшање https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472739/popovic-nakon-dugo-cekanog-uspeha-sa-reprezentacijom-najveca-odgovornost-i-veliko-olaksanje.html Након што је коначно узео злато са америчком репрезентацијом на великом такмичењу, урадвиши то на Играма у Токију, Грег Попович је рекао да ово био турнир са највећом одговорношћу за њега у досадашњој каријери. Након седмог места на Светском првенству у Кини, и прилично бледе игре његовог тима у припремама за Олимпијске игре, репутација Грега Поповича била је на испиту.

А онда је на почетку турнира доживела нови снажан ударац, када је његов састав поражен од Француске.

Међутим, од тада је уследила серија бољих резултата, односно само победа и на крају се све завршило на најбољи могући начин - победом у финалу олимпијског турнира, и то баш против Француске - 87:82.

Након коначног тријумфа са државним тимом САД, селектор Попович није крио задовољство, али и осећај олакшања.

"Ово је највећа одговорност коју сам икада осећао. Одговорност је била огромна и осећао сам је сваког дана, и то већ неколико година. Али се зато сада се осећам прилично опуштено. Радујем се што ћу се вратити у хотел и имати - нешто", рекао је Попович на конференцији за медије после финала, вероватно мислећи на флашу неког доброг вина.

Он је том приликом говорио и о партији најбољег игарача финала Кевина Дурента, стрелца 29 поена.

"Кеј-Ди није посебан зато што је тако талентован. Начин на који он ради на својој игри је много импресивнији. Радост коју има у игри је као осмоза - то се преноси на остале играче", рекао је "коуч Поп".

]]>
Sat, 7 Aug 2021 08:43:17 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472739/popovic-nakon-dugo-cekanog-uspeha-sa-reprezentacijom-najveca-odgovornost-i-veliko-olaksanje.html
Амерички кошаркаши су поново олимпијски шампиони https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472705/americki-kosarkasi-su-ponovo-olimpijski-sampioni.html Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава освојила је златну медаљу на Олимпијским играма у Токију. Американци су оправдали улогу фаворита и одбранили злато освојено пре пет година у Рио де Жанеиру, а у финалу су били бољи од Француске, резултат 87:82. Сједињене Државе су освојиле 16. златну олимпијску медаљу у историји, четврту узастопну, чиме су се Американци поново устоличили као најбоља светска селекција, након катастрофалног наступа на Мундобаскету пре три године.

Селектор Грег Попович је, упркос новом слабом турниру и бледим наступима, дошао до првог успеха на клупи националног тима захваљујући НБА звездама, које су ангажоване како би се поништио споменути неуспех из Кине.

Што се финала тиче, актуелни шампиони су се реванширали Французима за шокантан пораз на старту такмичења и овога пута нису дозволили изненађење.

Од првог минута су заиграли много ангажованије него у претходним сусретима и све је било у рукама капитена Кевина Дурента.

Стигли су до предности средином прве четвртине и од тада се нису освртали. "Триколори" су парирали до полувремена и били близу, али онда су Поповичеви изабраници појачали у трећој деоници и одлепили се на +14.

Међутим, поново су се ривали вратили и у једном тренутку дошли само на посед заостатка (73:70).

Американци су некако успели да се поново одлепе, али никако нису могли да приведу меч крају. Ушло се у пенал-завршницу у којој им је вишак ипак био довољан да дођу до тријумфа.

Код победника најбољи је био Кевин Дурент са 29 поена, уз шест скокова, док га је пратио Тејтум са 19 поена и седам ухваћених лопти.

У пораженом тиму Еван Фурније и Руди Гобер су постигли по 16 поена.

Кошаркаши САД су екипа за највише злата у историји олимпијских игара, а шансу за исти учинак имаће и америчке кошаркашице, које се у недељу у финалу састају са домаћином Јапаном.

]]>
Sat, 7 Aug 2021 17:21:56 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472705/americki-kosarkasi-su-ponovo-olimpijski-sampioni.html
Токио, 15. дан – Друго злато за атлетичарку Сифан Хасан, Дончић без медаље, Американци убедљиви у штафетама 4x400 метара https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472645/tokio-15-dan--drugo-zlato-za-atleticarku-sifan-hasan-doncic-bez-medalje-amerikanci-ubedljivi-u-stafetama-4x400-metara.html На реду је претпоследњи, 15. дан на Олимпијским играма у Токију. Атлетско такмичење обележиле су трке штафета на 4x400 метара, у обе конкуренције тријумфовали Американци. Бразилцима злато у фудбалу, Французима у рукомету и одбојци. Кошаркаши Сједињених Држава поново су олимпијски шампиони, након победе над Француском у финалу. Аустралија боља од Словеније за треће место, Лука Дончић остао без медаље. Sat, 7 Aug 2021 17:49:38 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472645/tokio-15-dan--drugo-zlato-za-atleticarku-sifan-hasan-doncic-bez-medalje-amerikanci-ubedljivi-u-stafetama-4x400-metara.html Американци на коти 98, Кинези и даље имају највише златних одличја https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472284/amerikanci-na-koti-98-kinezi-i-dalje-imaju-najvise-zlatnih-odlicja.html Амерички олимпијски тим освојио је 98 медаља у досадашњем делу Олимпијских игара, али Кини је припало највише најсјајнијих одличја у Токију - 36. Јована Прековић донела Србији седму медаљу на Играма, другу златну. Американци су све ближи броју од 100 освојених медаља на Олимпијским играма у Токију, до сада су освојили 98 - 31 златну, 36 сребрних и 31 бронзану.

Кина и даље држи друго место по укупном броју одличја, али прво по броју оних најсјајнијих - 36 (уз 26 сребрних и 17 бронзаних).

Такмичари под заставом Руског олимпијског комитета су трећи по укупном броју освојених медаља - 62 (17/23/22), Британци четврти - 58 (18/20/20), домаћини Јапанци пети - 51 (24/11/16).

Следе Аустралија (44), Италија (38), Немачка (36), Холандија (31) и Француска (27).

Каратисткиња Јована Прековић донела је Србији седмо одличје на Играма у Токију, друго златно, па Србија сада дели 29. место по укупном броју освојених медаља.

]]>
Fri, 6 Aug 2021 18:01:08 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472284/amerikanci-na-koti-98-kinezi-i-dalje-imaju-najvise-zlatnih-odlicja.html
Историјско злато италијанске штафете на 4x100 метара https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472189/istorijsko-zlato-italijanske-stafete-na-4x100-metara.html Италијанска штафета на 4x100 метара освојила је злато на Олимпијским играма у Токију, испред Велике Британије и Канаде. Италијани освојили пето злато у атлетици овог лета. Невероватну трку видели смо у финалу штафета на 4x100 метара на Играма у Токију, а на крају је Италија дошла до златне медаље "за прса" - 37.50.

Херој "азура" је Филипо Торту, који је у последњим метрима претекао британског такмичара Натенијела Мичел-Блејка и донео својој земљи историјску медаљу.

Италијанску штафету чинили су Лоренцо Пата, Ламонт Марсел Џејкобс (олимпијски шампион на 100 метара у Токију), Есеола Десалу и поменути Форту.

У финалу није било Американаца, па су многе штафете прижељкивале медаље, а до њих су на крају дошле Велика Британија и Канада.

Британци су "каснили" само стотинку, док је Канади медаљу донео Андре Де Грас, олимпијски шампион на 200 метара на Играма у Токију.

Италија је тако освојила пету златну медаљу у атлетици на Играма у Токију, колико има и тим САД.

]]>
Fri, 6 Aug 2021 16:27:01 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4472189/istorijsko-zlato-italijanske-stafete-na-4x100-metara.html
Ватерполисти Грчке надиграли Мађарску за финале https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471931/vaterpolisti-grcke-nadigrali-madjarsku-za-finale.html Ватерполисти Грчке надиграли су Мађарску са 9:6 у првој полуфиналној утакмици и пласирали се у финалну борбу за медаље на олимпијском турниру. За златну медаљу бориће се са победником меча у коме се састају селекције Србије и Шпаније, а тај меч можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а. Репрезентативци Грчке су повели на почетку меча и потом успевали да одрже минималну предност све до финиша утакмице када су дошли до одлучујуће предности за пласман у финале.

Грке је до меча за злато водио Стилијанос Канакакис са четири гола, док се у тиму Мађарске истакао Кристијан Манхерц са два поготка.

Грчка ће у свом првом олимпијском финалу играти са бољим из меча селекција Шпаније и Србије који од 12.50 можете пратити у директном преносу на првом програму РТС-а.

]]>
Fri, 6 Aug 2021 12:46:32 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471931/vaterpolisti-grcke-nadigrali-madjarsku-za-finale.html
Белоруски тренери протерани из Олимпијског села https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471653/beloruski-treneri-proterani-iz-olimpijskog-sela.html Два белоруска тренера изгубили су олимпијске акредитације и морају да напусте Игре, након што су они сами покушали да натерају њихову атлетичарку да се врати у домовину због изражавања незадовољства њиховим радом. Артур Шимак и Јури Мајсевич су напустили Олимпијско село. Они су учествовали у случају протеривања атлетичарке Криситне Тимановскаје, који је привукао глобалну пажњу.

Тимановскаја, плашећи се за своју безбедност у случају повратка у Белорусију, затражила је азил и налази се у Пољској.

Ово је протумачено као још један случај репресије у Белорусији, а познато је да током кажњавања због учешћа у протестима у тој земљи против режима нису били поштеђени ни спортисти ни друге јавне личности.

Званичан разлог уклањања Тимановскаје из тима било је њено "психичко стање".

Дисциплинска комисија је успостављена са циљем истраживања целог овог случаја.

Председник Олимпијског комитета Томас Бах рекао је да је срећан што се она налази безбедна у Пољској, нагласивши да је оно што јој се догодило "апсолутно неприхватљиво и заслужује сваку осуду". Сличне изјаве су дали и званичници јапанске државе.

]]>
Fri, 6 Aug 2021 09:23:39 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471653/beloruski-treneri-proterani-iz-olimpijskog-sela.html
Италијани најбржи у спринтерској штафети, женски фудбалски турнир освојила Канада, Грчка у финалу ватерполо турнира... https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471467/italijani-najbrzi-u-sprinterskoj-stafeti-zenski-fudbalski-turnir-osvojila-kanada-grcka-u-finalu-vaterpolo-turnira.html Поред српских спортиста који су обележили 14. такмичарски дан на Олимпијским играма, у Токију је богат спортски програм. Још неколико дана остало је до краја највеће светске смотре спорта, а петак је донео такмичења у атлетици, боксу, хокеју на трави, бициклизму, женском фудбалу, скоковима у воду, рвању, дресури коња... Директне преносе такмичења пратите на програмима РТС-а. Свакако најзанимљивије биће на Атлетском стадиону у Токију где ће на програму бити неколико великих трка и борби за медаље.

Неколико великих звезда учествоваће у мушкој конкуренцији у трци на 5.000 метара, девојке ће се надметати у бацању копља, трци на 1.500 и 400 метара, док ће врхунац бити финалне трке штафета 4x100 у обе конкуренције.

Петак доноси и завршни меч женског фудбалског турнира – за злато се боре Шведска и Канада, док ће фудбалери Мексика и Јапана одлучити о освајачу бронзе.

Биће интересантно и у боксерској арени где ћемо гледати финалне борбе у неколико категорија, сазнаћемо и финалисте у женском рукомету, као и хокеју на трави.

Директне преносе такмичења пратите на програмима РТС-а.

]]>
Fri, 6 Aug 2021 17:03:28 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471467/italijani-najbrzi-u-sprinterskoj-stafeti-zenski-fudbalski-turnir-osvojila-kanada-grcka-u-finalu-vaterpolo-turnira.html
Руси и Французи за злато у одбојци https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471253/rusi-i-francuzi-za-zlato-u-odbojci.html Одбојкаши Француске пласирали су се у финале Олимпијских игара у Токију, пошто су у полуфиналу победили Аргентину 3:0 (25:22, 25:19, 25:22). У тиму Француске најефикасније је био Жан Патри са 15 поена, док је Тревор Клевено постигао поен, а Факундо Конте са 13 поена био је најбољи код Аргентинаца.

"Триколори" ће се за златну медаљу борити за Русима, који су раније данас савладали Бразил 3:1 (18:25, 25:21, 26:24, 25:23).

Финале је на програму у суботу од 14.15 сати, док ће бразил и Аргентина за бронзу играти од 6.30 по средњеевропском времену.

]]>
Thu, 5 Aug 2021 16:45:36 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471253/rusi-i-francuzi-za-zlato-u-odbojci.html
САД се ближи стотој медаљи на Играма, Кинези воде по броју златних https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471223/sad-se-blizi-stotoj-medalji-na-igrama-kinezi-vode-po-broju-zlatnih.html Спортисти из САД освојили су 91 медаљу у досадашњем делу Олимпијских игара, али Кинези имају највише златних – 34. Гледајући укупан број медаља, Русија је трећа на листи, Велика Британија четврта, Јапан пети. Србија је на 31. месту са шест освојених одличја. Чак 91 медаљу освојили су амерички такмичари на Играма у Токију – 29 златних, 37 сребрних и 27 бронзаних.

Кинези су на другом месту по укупном броју освојених одличја, али су први по броју златних – 34. Уз то су заслужили и 24 сребрне и 16 бронзаних.

Такмичари под заставом Руског олимпијског комитета заузимају треће место са 58 медаља – 16 златних, 22 сребрне и 20 бронзаних.

Велика Британија (51), Јапан (46) и Аустралија (41) боре се за пето место на листи, иза су Италија, Немачка, Француска и Холандија.

Спортисти из Србије освојили су шест медаља у Токију – по једна златна и сребрна и четири бронзане, чиме заузимају 31. место на листи освајача одличја на овогодишњим Олимпијским играма.

]]>
Thu, 5 Aug 2021 19:18:07 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471223/sad-se-blizi-stotoj-medalji-na-igrama-kinezi-vode-po-broju-zlatnih.html
Французи, уз драму и рампу у последњем нападу, сломили Словенце и домогли се финала https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471151/francuzi-uz-dramu-i-rampu-u-poslednjem-napadu-slomili-slovence-i-domogli-se-finala.html Кошаркаши Француске пласирали су се у финале олимпијског турнира, пошто су савладали Словенију резултатом 90:89. У финалу их чека репрезентација САД. Полуфинални меч између Француске и Словеније био је најузбудљивији на турниру.

Французи су углавном водили, али су Словенци држали корак, а у финишу дошли до прилике за финале.

Словенци су имали напад за победу, Препелич је кренуо на полагање и изгледало је као да ће одвести своју екипу у борбу за злато, али је Николас Батум сјајном рампом распршио снове Словенаца.

Нандо де Коло је са 25 поена био најефикаснији у победничком тиму, постигао је два више од Фурнијеа.

Лука Дончић је био фантастичан – постигао је 16 поена, уз 18 асистенција и десет скокова. 

Мајк Тоби је постигао 23 поена, а Препелич 17.

Француска ће у финалу играти са екипом САД, док ће се Словенци борити са Аустралијом за бронзу. 

]]>
Thu, 5 Aug 2021 17:43:17 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4471151/francuzi-uz-dramu-i-rampu-u-poslednjem-napadu-slomili-slovence-i-domogli-se-finala.html
Руски одбојкаши у финалу ОИ https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4470451/ruski-odbojkasi-u-finalu-oi.html Руски одбојкаши пласирали су се у финале Олимпијских игара, пошто су у полуфиналу савладали Бразил 3:1 (18:25, 25:21, 26:24, 25:23). Русе је до финалног меча предводио Максим Михајлов са 23 поена, а помогао је и Јегор Кљука са 15.

У тиму Бразила истакао се Јоанди Леал са 18 освојених поена.

Они у финалу чекају бољег противника из дуела Француска - Аргентина, а финални меч заказан је за суботу 7. августа од 14.15 по нашем времену, уз пренос на РТС.

]]>
Thu, 5 Aug 2021 12:57:11 +0200 Вести https://www.rts.rs/sport/tokio-2020/vesti/4470451/ruski-odbojkasi-u-finalu-oi.html