Читај ми!

Треће коло Рима - Ђоковић против Чилеанца Табила први пут у каријери

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић игра данас против Чилеанца Алехандра Табила меч трећег кола мастерса у Риму. Дуел је заказан као трећи на централном терену и неће почети пре 14.00 часова. Резултат и најважнија дешавања можете пратити на нашем порталу.

Треће коло Рима - Ђоковић против Чилеанца Табила први пут у каријери Треће коло Рима - Ђоковић против Чилеанца Табила први пут у каријери

Након пораза од Каспера Руда у полуфиналу мастерса у Монте Карлу и скоро месец дана паузе, Новак Ђоковић је сезону на шљаци наставио у Риму, где је успешно започео поход ка првом трофеју у 2024. години, а 99. у каријери.

Најбољи тенисер света је био слободан у првом колу, у другом је рутински савладао Корантена Мутеа са 2:0 у сетовима (6:3, 6:1), а противник у шеснаестини финала биће му данас Чилеанац Алехандро Табило (26), 32. тенисер света, против којег ће играти први пут.

Табило је дошао у Италију као 29. носилац, па је прескочио прву рунду, а у другој је био бољи од Немца Јаника Ханфмана (6:3, 7:6).

Иако има 26 година, први пут игра у Риму, а највећи успех на мастерс турнирима направио је у Индијан Велсу 2023, када је догурао до осмине финала.

Чилеанац ове сезоне игра најбољи тенис у каријери. Освојио је турнир у Окленду, што му је прва и још увек једина АТП титула, играо је финале у Сантијагу и полуфинале у Букурешту, а недавно је подигао пехар и на челенџеру у Прованси. Никада није био боље пласиран на АТП листи од 32. места које тренутно заузима.

Табило не крије да му је шљака омиљена подлога, а Рим најдражи град на АТП туру иако највише воли да игра на Вимблдону. Родитељи су му Чилеанци, али су се упознали у Торонто, где је и рођен. Говори енглески и шпански, а поред тениса воли фудбал, пливање и шах.

Дуел Ђоковића и Табила заказан је као трећи на централном терену у Риму и неће почети пре 14.00 часова. Победник ће у осмини финала играти против бољег из сусрета Руса Карена Хачанова и Аргентинца Франсиска Серундола.

Инцидент са флашицом завршен без последица

Новак Ђоковић је након дуела са Мутеом у другом колу доживео бизарну непријатност пошто га је флашица која је испала из ранца једног навијача погодила у главу док је при изласку са терена делио аутограме.

Указана му је медицинска помоћ и санирана посекотина коју је задобио. Због мучнине и вртоглавице отказао је конференцију за медије, али је убрзо на друштвеним мрежама саопштио да је добро, а онда се и нашалио на свој рачун када је на суботњи тренинг дошао са бициклистичком кацигом на глави.

Ђоковић у походу ка 41. мастерс титули

Најбољи тенисер света је шест пута освајао мастерс у Риму, а последњи трофеј у главном граду Италије подигао је 2022. године, када је у финалу био бољи од Грка Стефаноса Циципаса.

У четвртфиналу га је прошле године елиминисао Данац Холгер Руне.

Ђоковић је једини играч у историји "белог спорта" који је освојио 40 мастерс титула и једини који је најмање два пута тријумфовао на сваком од турнира серије 1000.

уторак, 28. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије