Читај ми!

Женска тениска репрезентација Србије пласирала се у плеј-оф за Светску групу

Женска тениска репрезентација Србије пласирала се у плеј-оф за Светску групу Били Џин Kинг купа пошто је победом над Шведском осигурала прво месту у групи Ц групе један евро-афричке зоне.

Србија је после два сингл меча водила 2:0 против Шведске, па је дуел дублова био без такмичарског значаја за коначног победника групе и меча.

Александра Kрунић је против Kасје Риналдо Персон славила резултатом 2:0 (6:1, 7:6 (7:3) и тако најавила победу.

Први сет Kрунићева је експресно решила са три брејка, дозволивши ривалки само гем. Други сет је почео разменом брејкова. Ниједна тенисерка није успевала да сачува сервис пуних осам гемова, а онда је у тај-брејк одлучивао. У њему је Крунићева била много боља и тако привела меч крају.

После победе Kрунићеве чекао се само један сет у синглу или дублу за прво место у Ц групи и оверу пласмана Србије у новембарски плеј-оф. Одмах је све дилеме разрешила Миа Ристић која је победила Kасију Вилде Хенман резултатом 2:0 (6:3, 7:5).

"Први сет је ишао глатко, а у другом сам због умора и нервозе скратила лопте, нисам играла тако агресивно, што је Швеђанка искористила и напала. Буквално сам на борбу и на срце извукла тај-брејк. Толико сам желела да донесем тај бод, да нас доведем ближе плеј-офу. Мало сам и прегорела због тога, али ми је драго да сам сачувала барем мало хладну главу да завршим меч на прави начин" поручила је Александра Kрунић која је на турниру у Португалији остварила све три победе.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво