Читај ми!

Кецмановић против Димитрова за осмину финала турнира у Монте Карлу

Српски тенисер Миомир Кецмановић играће данас меч другог кола мастерса у Монте Карлу против Бугарина Григора Димитрова. Планирано је да дуел почне око 16.30.

Миомир Кецмановић је победом у првом колу Монте Карла над Матеом Беретинијем направио најбољи резултат у каријери на првом мастерсу у сезони на шљаци.

Противник српском тенисеру у борби за осмину финала турнира у Кнежевини је Григор Димитров. Бугарин је претходно био бољи од Валентина Вашероа - 2:0, по сетовима 7:5, 6:2.

Кецмановић је у досадашњем делу сезоне одиграо 18 дуела, остварио је осам тријумфа и забележио 10 пораза. Најбољи резултат ове сезоне српски тенисер је направио на Аутралијан опену - поражен је у осмини финала од Карлоса Алкараза.

Поред овог запаженог резултата, Кецмановић је играо и четвртфинале Акапулка, турнира из серије 500.

Димитров у доброј форми пред Монте Карло

Григор Димитров се налази у доброј форми. На почетку године је освојио турнир у Бризбејну, али је потом на Аустралијан опену поражен у трећем колу од Нуна Борхеса.

Међутим, Бугарин је у Монте Карло стигао после финала мастерса у Мајамију. Ове сезоне је одиграо 26 дуела, остварио је 21 тријумф и пет пораза.

Међусобни скор српског и бугарског тенисера је 1:0 у корист Димитрова. Једини дуел двојица тенисера одиграла су у осмини финала Акапулка 2021. године, а Димитров је рутински савладао Кецмановића - 6:4, 6:2.

Димитров је деветопласирани тенисер на АТП листи, а Кецмановић заузима 66 место. Искуство је на страни Бугарина који је у два наврата играо полуфинале турнира у Монте Карлу - 2018. и 2022. године. Прошле године, Димитров је заустављен у другом колу.

Дуел Кецмановића и Димитрова је последњи на програму на "Терену принчева" и неће почети пре 16.30.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара