Читај ми!

Новак је спреман за освајање 24. гренд слем титуле, а Медведев је идеалан за споредног јунака

Пре две године Данил Медведев спречио је Новака Ђоковића да оствари календарски слем – освајање сва четири гренд слема у сезони, али српски тенисер није чекао дуго на наплату дуга. Тријумфом против фаворизованог Алкараза, Рус је омогућио Новаку да, на месту где је најчешће губио финала, дође до новог великог достигнућа, једног од ретких која му недостају у каријери.

Стадион "Артур Еш" биће у недељу поприште финалног меча мушког Ју-Ес опена између Новака Ђоковића и Данила Медведева, а сценографија за нову епизоду серије "Новак – најбољи у историји" постављена је на идеално место.

Истина је да многи тенисери више воле да играју, наравно и тријумфују на Вимблдону, па и на Ролан Гаросу, али терени Флешинг медоуза имају посебну драж и посебну тежину у свету "белог спорта".

Није ни Новак имун на дражи њујоршког гренд слема, а за терен стадиона "Артур Еш" вежу га снажне емоције, и позитивне и негативне.

Српски тенисер има специфичан однос са публиком у Њујорку – од еуфоричних аплауза до громогласних звиждука, од најзначајнијих тријумфа у каријери до најболнијих пораза, свашта је Новак преживео на Ју-Ес опену.

И даље преживљава.

Сви још добро памтимо ритерн на меч-лопти Роџера Федерера у полуфиналу 2011. године, а онда и тријумф над истим противником у финалу 2015. године.

Трећу титулу у Њујорку освојио је 2018. године и у том тренутку се изједначио са својим тениском идолом Питом Сампрасом по броју освојених гренд слем титула (14).

Новак је на Ју-Ес опену доживео највише пораза у финалима од свих гренд слемова – чак шест пута у каријери погнуте главе напуштао је "Артур Еш", а 2021. године није могао да сузбије сузе.

Управо је Медведев тада онемогућио Новака да оствари календарски слем – освоји сва четири гренд слем трофеја у једној сезони.

И зато је судбина хтела да руски тенисер буде противник Ђоковићу у овогодишњем финалу, где Новак тражи 24. гренд слем титулу у каријери, чиме би се изједначио са Маргарет Корт на првом месту вечне листе освајача "тениских гралова".

Српски тенисер ће на својој страни имати и публику, која није претерани љубитељ руског тенисера.

Новак из меча у меч обара тениске рекорде које ће бити изузетно тешко достићи, али у овом тренутку, по сопственом признању, приоритет су гренд слем титуле.

У недељу ће имати прилику да у 10. Ју-Ес опен финалу убележи 10. тријумф против Медведева, обори још један рекорд, дође до новог достигнућа, али и по ко зна који пут докаже тениском свету да је заиста најбољи у историји овог спорта.

Уколико у то још неко сумња.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара