Читај ми!

Корне наставља бајку у Мелбурну, врућина сломила Симону Халеп

Француска тенисерка Ализе Корне наставила је бајку на овогодишњем Аустралијан опену и први пут у каријери пласирала се у четвртфинале неког гренд слема. Корне, која има 32 године, остварила је највећи успех у каријери и то победом над једном од највећих фавориткиња у Мелбурну – Симоном Халеп, резултатом 6:4, 3:6, 6:4. Познат и последњи четвртфинални пар женсог сингла, Пољакиња Швјотен играће против Естонке Канепи.

Корне је у Аустралији већ стигла да испише историју женског тениса јер држи рекорд по броју узастопних учешћа на неком од четири највећа турнира.

Девојка из Нице је у низу од 60 везаних гренд слем наступа (63 укупно), значи пуних 15 година, а сада га је улепшала и најбољим резултатом у каријери.

До четврте рунде је елиминисала Томову, Мугурусу и Зиданшек, пре Халепове.

Најавила је тријумф добијањем првог сета и то по најтоплијем дану од почетка такмичења. Температура је достигла 35 степени, а очекује се да у другој седмици буде још топлије.

Корне је попустила у финишу другог сета, Румунка је серијом 14:0 дошла до изједначења и чинило се да је "моментум" на њеној страни. Ипак, Ализе је задржала концентрацију и у завршници имала више снаге да дође до коначног тријумфа.

Она ће се у борби за полуфинале састати са Данијел Колинс, која је избацила Белгијанку Елиз Мертенс. 

Познат је и последњи четвртфинални пар, Пољакиња Швјонтек је савладала Румуку Кирстеу са 5:7, 6:3, 6:3. Она ће у борби за полуфинале играти против Естонке Каје Канепи која је савладала Белорускињу Сабаленку резултатом 5:7, 6:2, 7:6. 

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво