Читај ми!

Лајовић кроз драму и пет сетова до другог кола Аустралијан опена

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Аустралијан опена победом над Сергејом Стаховским. Лајовић се мучио током већег дела меча са Украјинцем, али је успео да преокрене и дође до тријумфа резултатом 5:7, 6:4, 6:3, 5:7, 6:4.

Дуци је тако наставио сјајан први дан за српске тенисере у Мелбурну, пошто су претходно победе остварили Нина Стојановић и Миомир Кецмановић.

Ипак, није све било лако у окршају са ветераном из Украјине – у првом гему је пропустио брејк шансе, па средином сета, што је Стаховски казнио и искористио први пад концентрације код Лајовића.

У 12. гему је српски репрезентативац дозволио ривалу да му одузме сервис и уједно поведе са 1:0 у сетовима.

Тада се тргнуо, други део игре почео серијом 5:1 и било је јасно да ће изједначити, па га није омело и што је у финишу сета испустио један брејк.

Можда је то била и добра опомена јер је трећи започео тако што је одузео сервис Стаховском и преузео потпуну контролу. Резултат је био на његовој страни, добро је играо и новим брејком обезбедио вођство од 2:1.

Међутим, када се очекивало да је "моментум" потпуно на његовој страни и да треба само да "нокаутира" уздрманог противника – догодило се потпуно супротно. Испразнио се и препустио конце игре 200. играчу на АТП ранг-листи, који је градио вођство.

Лајовић је вратио један брејк, али је потом поново попустио и Стаховски је изборио пети, одлучујући сет.

Мало је недостајало да тада кола потпуно крену низбрдо, али је одбио налет ривала и некако увео меч у нешто мирнији период. Пет шанси је пропустио пре него што је задао коначни ударац и посао завршио после више од три сата и 20 минута игре.

На тај начин је обезбедио меч са Александером Бубликом, који је у четири сета елиминисао Аљажа Беденеа.

Прилику да употпуни славље Срба има Новак Ђоковић, који поход ка деветој титули почиње од Жеремија Шардија из Француске.

Аустралијан опен на програму је од 8. до 21. фебруара, игра се за наградни фонд од 80 милиона аустралијских долара, а титулу брани управо Ђоковић.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се