Повратак краља! Новак "почистио" Јанга

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Американца Доналда Јанга са 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) у првом колу Аустралијан опена. Новаку је ово први званични меч након шест месеци паузе због повреде лакта.

Шестоструки шампион Аустралијан опена био је убедљив против 63. тенисера света, а представио се у заиста добром издању у свом првом званичном мечу након паузе дуже од шест месеци.

Након почетног одмеравања снага, српски тенисер је преузео све конце у своје руке и након само 15 минута игре искористио једну од пет брејк лопти. Након лако потврђеног брејка, Новак је још једном одузео сервис противнику, који није могао да се избори са Новаковом разноврсношћу.

Први сет Новак осваја након 23 минута игре и препустивши Јангу само један гем наговештава какав ће коначан исход меча бити.

И други сет Новак је наставио у истом ритму, нападајући противника својим разноврсним арсеналом. Да је спреман за повратак у јак ритам и велике подвиге, Новак је показао веома добрим процентима освојених поена на први и други сервис, истрајношћу у дугим разменама, али и оштрим ударцима са основне линије којима је или бележио прелепе винере за шпице и радост многобројних навијача, или терао противника на грешку.

Пошто је два пута одузео сет противнику и повео са 5:0 у другом сету, Новаку су резулатат и квалитет противника дозволили да експериментише са различитим ударцима, па је противник успео да у другом сету освоји два гема, али ништа више од тога, па је Ђоковић без много проблема привео други сет крају пре истека првог сата меча.

У последњем сету леворуки Американац пружао је најјачи отпор Новаку, али је српски тенисер остао дисциплинован и у кључним моментима бележио битне поене, што је убијало Јангову жељу за игром, па је након сат и педесет два минута игре Ђоковић освојио и трећи сет (6:4).

Наредни ривал најбољег српског тенисера биће Француз Гаел Монфис, који је савладао Шпанца Хајмеа Мунара са 6:3, 7:6 (7:5), 6:4.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво