Лајовић: Једна од највећих победа у каријери

Српски тенисер Душан Лајовић рекао је да му је победа против Француза Луке Пуја у полуфиналу Дејвис купа једна од највећих победа у каријери. Тениска репрезентација Србије повела је против Француске у полуфиналу Дејвис купа, пошто је Душан Лајовић победио Луку Пуја после четири сета, 6:1, 3:6, 7:6, 7:6. После првог дана полуфинала Дејвис купа између Србије и Француске резултат је 1:1.

"По ранкингу не бих рекао да је највећа, али по важности сигурно да јесте. Ово је полуфинале Дејвис купа и први меч. Повести у полуфиналу је велика ствар, поготово што је Пуј двадесет и неки играч света. Сигурно је ова победа међу топ три и драго ми је што сам успео да донесем бод за Србију", рекао је Лајовић на конференцији за новинаре у Лилу.

После првог дана полуфинала Дејвис купа између Србије и Француске резултат је 1:1.
Тениска репрезентација Србије повела је против Француске у полуфиналу Дејвис купа, пошто је Душан Лајовић победио Луку Пуја после четири сета, 6:1, 3:6, 7:6, 7:6.

Жо-Вилфред Цонга је потом донео изједначење Француској победивши Ласла Ђереа у три сета - 7:6, 6:3, 6:3.

Говорећи о мечу против Пуја, Лајовић је навео да му је тактика била да мења ритам кад год то може.

"Тактика није увек све, али данас је упалило. Победио сам", рекао је Лајовић и додао да је пре меча био пун емоција и да је покушавао да остане миран.

"На почетку сам говорио себи да почнем што агресивније и да користим прилике, то је донело резултат", додао је српски тенисер.

Лајовић је у четвртом сету пропустио неколико меч лопти и прилику да меч заврши раније.

"Није уопште лепо, без обзира колико узбудљиво деловало. Мени је у глави само било - да не уђемо у пети сет. Остао сам миран што је најбитније, кључ је био то што сам одиграо агресивније кад је било битно у тај-брејку", рекао је Лајовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара