Читај ми!

Ђере: Дао сам све од себе, мало сам разочаран

Српски тенисер Ласло Ђере рекао је да је "мало разочаран" после пораза од Жоа-Вилфреда Цонге у полуфиналу Дејвис купа, али је истакао да његова екипа и даље има шансе за победу. После првог дана полуфинала Дејвис купа између Србије и Француске резултат је 1:1.

"Био сам веома узбуђен јер први пут играм Дејвис куп и то пред толико навијача. Осећао сам мало притисак, не много, само мало. Добро сам почео, ствари су ишле добро, али је Цонга почео одлично да сервира половином првог сета. Нисам знао како са тим да се изборим до трећег сета. Играо је агресивно, користио свој одличан форхенд", рекао је Ђере.

"Дао сам све од себе, мало сам и разочаран, али ово је тимско такмичење и сутра ћу да навијам за своје саиграче у дублу. Нисмо супер срећни, али ипак је 1:1, имамо шансе", додао је српски тенисер.

После првог дана полуфинала Дејвис купа између Србије и Француске резултат је 1:1.
Тениска репрезентација Србије повела је против Француске у полуфиналу Дејвис купа, пошто је Душан Лајовић победио Луку Пуја после четири сета. Жо-Вилфред Цонга је потом донео изједначење Француској победивши Ласла Ђереа у три сета - 7:6, 6:3, 6:3.

Селектор Ненад Зимоњић рекао је да је поносан на своје тенисере после првог дана полуфинала.

"Рекао сам већ да су тенисери спремни и мислим Душан и Ласло добро играли данас. То и јесте суштина играња за репрезентацију, да се бориш до краја. Ово је добра ситуација, али Француска је и даље фаворит", рекао је Зимоњић.

У суботу је на програму дубл меч, а у недељу два сингла.

Зимоњић ће бити део дубла, па је француске новинаре занимало да ли ће имати снаге пошто је током првог дана провео шест сати поред терена.

"Није много касно, било је пар случаја ове године када сам и дуже био на терену првог дана. Када играш за своју земљу и када играч у оваквој атмосфери, нађеш енергију и бориш се до последњег атома снаге. Желим да помогнем свом тиму", рекао је Зимоњић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара