Читај ми!

Стивенс и Киз у финалу Ју-Ес опена

Америчке тенисерке Слоун Стивенс и Медисон Киз пласирале су се прошле ноћи у финале Отвореног првенства САД, што ће за обе бити прво гренд слем финале у каријери. Обе финалисткиње јуре своју прву грен слем титулу у каријери, Стивенс има само пет ВТА трофеја, а Киз три.

У првом америчком полуфиналу, Стивенсова је победила Венус Вилијамс са 6:1, 0:6, 7:5 и тако постала тек четврта играчица која ће се борити за трофеј на Ју-Ес опену а да није међу носитељима.

Кизова је у другом полуфиналу лако, за само 68 мимута игре, савладала земљакињу Коко Вандевеј са 6:1, 6:2.

Дуел Стивенсове и Кизове биће прво америчко финале у Њујорку од 2002. године.

Слоун Стивенс је најбољи тенис одиграла у финишу трећег сета када је освојила три гема и тако спречила Вилијамсову у намери да са 37 година постане најстарија тенисерка која је освојила титулу на Отвореном првенству САД.

"Јако сам срећна што сам у финалу гренд слем турнира, а то је што је финале баш на Ју Ес Опену све чини још посебније... Ствари се нису добро одвијале у другом сету, али знала сам да ћу у неком тренутку имати прилику да направим разлику и да тада морам да искористим шансе", рекла је Стивенсова после меча.

Кизова је до финала стигла после нешто више од сат игре. Она је против Вандевејове уписала 25 директних поена и само осам неизнуђених грешака, а током целог меча се ниједном није суочавала с брејк лоптама противнице.

"Супер је бити у финалу Ју-Ес опена, одиграла сам одлично, ово је био један од оних дана када сам била у позитивној зони...", рекла је Медисон Киз.

Овогодишње финалисткиње Отвореног првенства САД су се до сада састале само једном, у Мајамију 2015. године, и тада је славила Стивенсова у два сета. Међутим, ван терена се њих две јако добро познају.

"Она је једна од мојих најбољих пријатељица на туру. Биће тешко, није лако играти против пријатеља", рекла је Слоун Стивенс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије