Читај ми!

Ђоковић: Играње за Србију је посебно, потребни су ми мечеви

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је више фактора одлучило да игра против Шпаније у Дејвис купу, међу којима је и недостатак мечева потребних за повратак у препознатљиву форму. Играње за своју земљу је за мене веома посебно, поручио је Новак.

"Више фактора је утицало. Прескочио сам Мајами и нисам далеко догурао у Индијан Велсу, тако да почетак сезоне није био идеалан. Нисам имао пуно мечева, а то ми је потребно, независно од подлоге, како бих се вратио у жељену форму. Дејвис куп је једино званично тимско такмичење и ту је једина шанса да представљамо земљу, поред Олимпијских игара", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре Дејвис куп тима Србије у Београду.

Србија ће се од петка до недеље борити са Шпанијом у четвртфиналу Дејвис купа, а предводиће је други тенисер света, као што је и у првом колу и дуелу са Русијом у Нишу.

Ђоковић је навео да је играње за Србију веома посебно за њега.

"Играње за своју земљу је за мене веома посебно. Увек вучем позитивну енергију са Дејвис купа, делим неке невероватне моменте у својој каријери и животу са људима који су за овим столом, за које сам веома везан", казао је Ђоковић. Он је додао да је "све добро" када је реч о његовом здравственом стању.

"Због повреде лакта сам, нажалост, био спречен да учествујем у Мајамију. Три пута сам у два дана тренирао овде и нисам имао болове, што је добро јер сам много времена посветио опоравку. Уверен сам да ћу бити спреман за дуел", рекао је други тенисер света.

Тим ће још чинити Ненад Зимоњић, Виктор Троицки и Душан Лајовић, а Ђоковић је рекао да је то најбоља екипа коју Србија тренутно има.

Ђоковић је истакао да Србија код куће може да добије било коју екипу, али је навео да против Шпаније очекује веома тежак дуел, без обзира на то што у Београду неће бити у најјачем саставу, без Рафаела Надала и Роберта Баутиста Агута.

"Шпанија је једна од најуспешнијих нација у историји Дејвис купа. Њени најбољи играчи нису овде, али не смемо да потценимо чињеницу да Пабло Карењо Буста 19, а Алберт Рамос Вињолас 24. на свету. Веома су јаки, иако су дошли без два најбоља играча. Када смо заједно и играмо код куће, можемо да добијемо било који тим, на било којој подлози. Верујемо у себе, своје способности и радујемо се предстојећем викенду. Ово је за нас јединствена прилика и поносни смо и привилеговани што смо у екипи. Надамо се да ћемо остварити добар резултат", рекао је Ђоковић.

Он је рекао да Србија има јединствену прилику да се поново нађе у полуфиналу Дејвис купа и навео да се нада да се београдска публика "ужелела тениса" и да ће доћи да подржи екипу.

Ђоковић је истакао да му је криво што Надал неће играти у Београду, али да мисли да ће бити добра борба и поред тога.

Ђоковић је годинама био на врху светског тениса, а прво место је у међувремену препустио Ендију Марију. Како је рекао, мањи број мечева у последње време је за њега освежење.

"Имао сам срећу и задовољство да протеклих шест година играм на изузетно високом нивоу и правим фантастичне резултате. Сада је то мало другачије, ово нисам доживео дуги низ година. Али освежење је с једне стране јер сам имао много потешкоћа са телесним проблемима. Требало ми је мало и одмора, али нисам разочаран јер сам код куће са сином и женом јер је то квалитетно време са породицом, које немам толико", рекао је Ђоковић.

Он је додао да је повратак Надала, а нарочито Роџера Федерера, у врх тениса за сваку похвалу.

"Федерер – Надал је вероватно највеће ривалство икада до сада. То што је Федерер урадио на почетку сезоне је за сваку похвалу и пример да и у тим годинама може да се игра на врхунском нивоу. Надал је у сенци, али је и он имао фантастичан почетак сезоне. Лепо је видети их на врхунском нивоу, ипак су они веома битни за наш спорт", казао је Ђоковић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара