Чилић: Циљ ми је улазак међу пет најбољих

Хрватски тенисер Марин Чилић је изјавио да му је у 2017. години циљ да уђе међу пет најбољих играча света и да освоји још један гренд слем турнир.

Најбољи хрватски тенисер је 2016. годину завршио као шести играч света, што му је најбољи пласман у досадашњој каријери.

Чилић ће нову сезону започети на турниру у индијском Ченају, који је до сада освајао два пута, 2009. и 2010. године.

Тај одлазак у Ченај ће му бити први након 2012. године, када је изгубио у четвртфиналу.

"Враћам се у Ченај, где сам већ неколико пута имао сјајне наступе, тако да очекујем да ћу још једном добро отворити сезону. Након тога следи Аустралијан опен, где такође волим да играм, јер у Мелбурну има доста Хрвата и увек имам добру подршку", рекао је Чилић.

"У нову сезону улазим с великим мотивом и самопоуздањем, јер сам јако добро одиграо други део прошле сезоне и стигао до ранкинга каријере. Наравно да је циљ да наставим у том смеру и да стигнем међу првих пет", додао је Чилић.

Хрватски тенисер је ипак лоше завршио годину – поразом у финалу Дејвис купа од Аргентине у Загребу.

Хрватска је у том финалу имала предност од 2:1, а Чилић је у мечу против Хуана Мартина дел Потра могао својој селекцији да донесе трофеј.

Он је повео 2:0 у сетовима, али је Аргентинац успео да преокрене резултат и на крају слави победу.

Федерико Делбонис је потом победио Иву Карловића у одлучујућем, петом мечу, и приредио велико славље Аргентини.

Одмах након таквог расплета, појавило се питање да ли ће Чилић и даље играти за репрезентацију Хрватске.

Готово месец дана касније, он и даље не жели да да директан одговор на питање хоће ли бити у тиму Хрватске за меч првог кола против Шпаније, који ће се играти у Осијеку у фебруару.

"Хтео сам да оставим више времена себи за одлуку, зато што желим да видим како ћу се осећати након Аустралије и колико ће ме физички исцрпити ти турнири и путовања. У ситуацији када желим да уђем међу првих пет и да освојим још један гренд слем, морам бити и психички и физички свеж, тако да ћу покушати да донесем најбољу могућу одлуку, како за себе тако и за репрезентацију", изјавио је Чилић.

"Како сам и раније спомињао, ја сам уз репрезентацију од почетка каријере и увек сам се одазивао позиву, у свим случајевима када сам био здрав", додао је Чилић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије