Ђоковић после пораза: Добро искуство да бих био још бољи

Након пораза од Баутисте Агута први рекет света био је реалан и самокритичан поводом свог издања у полуфиналу Мастерса у Шангају.

Баутиста Агут је елиминисиао четвороструког освајача турнира победом од 2:0 (6:4, 6:4).

"Дефинитивно постоје ствари које морам да повратим са емоционалног и менталног становишта. Фокусиран сам на то, тренутно сам у транзицији јер можда сам исцрпљен бројем мечева које сам одиграо у претходних 15-20 месеци. Можда је, на крају крајева, то разлог зашто се осећам овако", рекао је Новак.

"Последњих неколико година увек сам играо добро овде у Шангају. Трудићу се да тако буде и у будућности. Ја се нисам осећао добро психолошки, али морам да честитам Роберту, био је бољи играч и нема сумње у то", додао је он. 

Ђоковић је малој резултатској кризи, која је наступила након што је коначно успео да освојио Ролан Гарос.

"Никад нисам ни очекивао да ћу годинама играти искључиво на највишем нивоу. И ово је добро искуство, како бих се вратио још јачи и бољи", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је освојио седам турнира ове године, а последња је била она у јулу месецу на Мастерсу у Канади, Након тога наступао је још само на Олимпијским играма (пораз у првом колу од Дел Потра), Ју-Ес опену (Вавринка бољи у финалу) и сада у Шангају.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара