Читај ми!

Егзодус Њујорчана са "Артур Еша" после пораза Серене

Малобројни Њујорчани који су се у четвртак појавили на "Флешинг Медоузу" добили су женско финале којем се нису надали. Прво је домаћа миљеница Серена Вилијамс изгубила свој полуфинални меч против Чехиње Каролине Плишкове, а тиме и прво место на ВТА листи, да би нешто касније усвојена Њујорчанка Каролина Возњацки била поражена од Ангелике Кербер.

Ништа ове вечери није личило на полуфинале једног гренд слем турнира – ни игра, ни атмосфера. Серена је цело вече деловала одсутно. Иако није хтела да тражи оправдања, Вилијамсова је после меча признала да су је болови у колену спутавали, понајвише на менталној бази, зато што је морала да троши концентрацију на сваки корак.

Серена је такође одбила да тражи изговор у чињеници да је имала мање од 24 сата одмора између четвртфинала и полуфинала – за разлику од, рецимо, Новака Ђоковића, који ће имати пуна три дана паузе.

"Ја сам професионалац, и ако не могу да одиграм два меча у два дана, не треба ни да играм."

У тај-брејку другог сета Плишкова је брзо повела са 3-0, да би Серена узвратила са четири вероватно најбоља поена која је одиграла целе вечери. И када је изгледало да Серена сигурно корача ка трећем сету – имала је мини-брејк и два сервиса на 4-3 – она прави једну од најспектакуларнијих двоструких сервис грешака које сам икада видео: гађала је спољни угао на предност-страни и промашила прво за два метра, а на други сервис више од метра.

Неколико поена касније, на меч-лопту, прави нову двоструку грешку на исту страну, гађајући исти угао. После меча сам је питао како јој се нешто тако догодило, на шта је она, делујући искрено, одговорила: "Веруј ми, уопште се не сећам да сам имала две двоструке грешке."

Срећом, новинари не само да се сећају таквих ствари већ на располагању имамо и видео-систем који нам дозвољава да одгледамо не само сваки поен већ и да бирамо по типу поена. Утипкајте "Серена, двострука грешка" и ето видео-доказа.

Серена је тако другу годину заредом изгубила полуфинале на домаћем терену, а Плишкова наставља свој "пепељуга" турнир – ово јој је први пут да је преживела прву недељу једног гренд слема.

После одузетих скалпова сетрама Вилијамс (победила је Венус у четвртом колу), у суботу јој предстоји финале против Керберове, будуће играчице број један. (Независно од исхода финала, Керберова ће у понедељак преузети прво место на ВТА листи.)

Немица је елиминисала Каролину Возњацки, која повремено живи у Њујорку, обожава тај град, где трчи маратоне. Међутим, вечерас је пружила само 86 минута отпора (минут дуже од Серене, али и даље краће и од полумаратона).

Резултат делује тесније него што је био прави одраз снага: Керберова је у оба сета направила брејкове на самом старту и до краја је рутински обавила посао и ушла у своје треће гренд слем финале ове сезоне.

Око 22.45 по локалном времену, вече тениса је било готово. Још на старту, "Артур Еш" је био запањујуће полупразан; после Серениног пораза почео је прави егзодус да би говор Керберове на терену после њене победе испратило мање од хиљаду људи, што је трагично за стадион који има 23.771 седиште.

Миомир Кецмановић, наш јуниор који сутра у подне игра четвртфинале на терену број 11, има одличне шансе да наступи пред више публике. Шта нам то говори о интересовању за женски тенис на турниру који је први увео једнаке наградне фондове за оба пола, остављамо за неки други пут.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво