Лајовић: Едмунд је био бољи ривал

Српски тенсиер Душан Лајовић рекао је да је разочаран што своју екипу није довео до одлучујућег меча, али и да је Британац Кајл Едмунд данас био бољи ривал и да је заслужено победио и одвео Велику Британију у полуфинале Светске групе Дејвис купа.

"Урадио сам све што сам могао. Он је данас једноставно био бољи ривал, поготово у прва два сета. То је једини разлог мог данашњег пораза. У трећем сету сам подигао ниво игре, почео сам да погађам неке ударце, али је он и даље био на високом нивоу. Разочаран сам што свој тим довео до одлучујућег меча, иако сам играо свој најбољи тенис у овом тренутку, али он је био бољи. Играо сам пред сјајном публиком, хвала им на подршци", рекао је видно разочарани Лајовић новинарима после меча.

Тениска репрезентација Велике Британије пласирала се у полуфинале Светске групе Дејвис купа, пошто је Кајл Едмунд данас у четвртом мечу на стадиону Ташмајдан победио Лајовића са 6:3, 6:4 и 7:6 (5), те тако својој екипи донео одлучујући, трећи поен.

"Очигледно је било да сам у завршници трећег сета био мало нервозан, јер се меч тада 'ломио', али није притисак много утицао на пораз. Обојица смо у завршници играли квалитетно. Ја сам у тај-брејку покушао неким бекхенд паралелама, али оне су завршиле у ауту... Можда је требало тактички другачије да одиграм", казао је он.

Лајовић је рекао да је Едмунд током целог викенда играо квалитетан тенис и да се није приметило да му шљака није омиљена подлога.

"Иако има 21 годину, он је међу 70 најбољих тенисера на свету. Можда му недостаје искуство, али то овде није показао. Квалитетан тенис је приказао овде, иако му шљака није омиљена подлога", рекао је Лајовић.

"Он може из једног ударца да реши поен, јер има сјајан форхенд. Ја сам се с друге стране прилично мучио, јер сваки пут морам много да се трудим да освојим поен, сваки пут сам морао да га градим", додао је он.

Током првог сета падала је ситна киша, а новинаре је занимало да ли је Лајовић размишљао да се меч прекине док падавине не престану.

"По правилима, тенис се игра док терен не буде лош, докле не крене да се блато прави. Киша је била ситна и то није сметало терену, једино нама, али како је мени било, тако је и њему. Он се боље снашао у овим условима и заслужено победио", рекао је Лајовић.

Велика Британија ће се у полуфиналу Дејвис купа састати са Аргентином, која је с 3:1 победила Италију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије