Читај ми!

Серена освојила Вимблдон у синглу и дублу

Америчка тенисерка Серена Вилијамс одбранила је титулу на Вимблдону, пошто је у финалу победила Немицу Анђелику Кербер у два сета - 7:5, 6:3. Серени је било потребно 83 минута игре да стигне до тријумфа. Сестре Вилијамс по шести пут освојиле Вимблдон.

Најбоља тенисерка света је, из трећег покушаја, успела да стигне до своје 22. гренд слем титуле и тако се по броју трофеја са највећих турнира изједначи са легендарном немачком тенисерком Штефи Граф.

Вилијамс је прву прилику да освоји 22. титулу имала на Аустралијан опену, али је у финалу тог турнира поражена управо од Кербер, а потом је изгубила и финале Ролан Гароса од шпанске тенисерке Гарбиње Мугурусе.

Кербер, на другој страни, није успела да освоји своју другу гренд слем титулу, тако да на свом конту и даље има само трофеј из Аустралије.

У првом сету данашњег финала обе тенисерке су биле сигурне на свој сервис све до 12. гема када је Вилијамс направила одлучујући брејк и повела са 1:0 после 48 минута игре.

Сличан сценарио виђен је и у другом сету, с тим да је Вилијамс тада одлучујући брејк направила у осмом гему и тако освојила свој седми трофеј на Вимблдону.

Сестре Вилијамс по шести пут освојиле Вимблдон

Сестре Серена и Венус Вилијамс освојиле су Вимблдон у дубл конкуренцији, пошто су у финалу победиле мађарско-казахстанску комбинацију Тимеу Бабош и Јарославу Шведову у два сета - 6:3 и 6:4.

Американке су у првом сету имале брејк заостатка, али су после серије од четири узастопно освојена гема повеле с 1:0 у сетовима. Серена и Венус Вилијамс су до јединог брејка у другом сету дошле у седмом гему. Стечену предност су сачувале до краја, па су после сат и 29 минта игра стигле шесте титуле на Вимблдону.

Сестрама Вилијамс ово је 14. гренд слем титула у каријерама.

Серена: Било је тешко не размишљати о рекорду

Америчка тенисерка Серена Вилијамс рекла је данас да је напорно радила и да јој је
зато титула на Вимблдону, рекордна 22. гренд слем титула у каријери, још дража.

"Било је јако тешко не мислити на рекорд, имала сам неколико покушаја ове године, али изгубила сам од две одличне противнице... Знам колико сам напорно радила и зато је ова победа још слађа", рекла је Вилијамс после меча. ;

"Феноменалан је осећај бити овде, не бих могла да ово урадим без породице, хвала свима... Волим много да играм против Анђелик, она је фантастичан противник, она ме натера да играм добар тенис, а ван терена је феноменална особа", рекла је Вилијамс.

Кербер, на другој страни, није успела да освоји своју другу гренд слем титулу, тако да на свом конту и даље има само трофеј са Аустралијан опена.

"Честитам Серени. Заиста си заслужила титулу, ти си велика шампионка и особа и увек ми је част да играм против тебе. Ово је био још један сјајан меч, честитам, заслужила си победу... Играти на Централном терену је најбољи осећај. Имала сам две сјајне недеље овде", рекла је Кербер.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије