Читај ми!

Ђоковић против Кверија јури два сета заостатка

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић губи са 2:0 у сетовима против Американца Сема Кверија у трећем колу Отвореног првенства Енглеске у Вимблдону, а шансу да направи преокрет и избегне рану елиминацију имаће од 13.00 часова, јер је меч у петак прекинут због кише. Пренос меча можете пратити на нашем Првом програму.

Знало се да Квери није безопасан играч, али је ипак мало ко могао да претпостави да би могао да поведе са 2:0 против Ђоковића.

Први сет Американац је добио у тај брејку са 8:6, а у другом је првом играчу света препустио само један гем.

За сада није познато да ли је Новак имао здравствених или неких других проблема, али оно што је могло да се види није изгледало добро. Од старта му није функционисао ритерн, што му је готово заштитни знак, па је у првом сету у шест сервис гемова Кверија освојио само три поена, што му североватно никада није десило.

Упркос томе, успео је да стигне до тај брејка, након што је у 11. гему спасио четири брејк лопте, од чега три везане.

У тај брејку је спасио две сет лопте, али је Квери трећу реализовао и заслужено је добио уводни сет.

Када је у другом сету свој први сервис гем освојио без изгубљеног поена, а у наредном стигао до своје прве брејк лопте, чинило се да Ђоковић коначно почиње да личи на себе,
али се испоставило да је након тога потпуно престао да игра.

До краја сета готово да је статирао на терену и Квери је стигао надомак сензационалне победе.

По завршетку другог сета почела је да пада киша и организатори су саопштили да се меч прекида, што без сумње много више одговара Ђоковићу.

Надајмо се да ће данас на терен изаћи Новак каквог познајемо и ако тако буде преокрет неће бити немогућа мисија.

Занимљиво је да је Ђоковић у идентичној ситуацији био и прошле године у ово време, када је у четвртом колу Вимблдона губио од Кевина Андерсона са 2:0. Меч је такође био прекинут, а у наставку је Новак успео да добије три сета и касније да тријумфује.

Ово је 10. међусобни дуел Ђоковића и Кверија, а српски тенисер води 8:1.

Укупни наградни фонд Вимблдона износи 28 милиона фунти.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије