Ђоковић против Ворда, у полуфиналу са Федерером

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић почеће одбрану титуле на Вимблдону против домаћег играча, 177. на АТП листи Џејмса Ворда, одлучено је жребом у Лондону.

Први тенисер света би у другом колу могао да игра против Адријана Манарина, а у трећем против Сема Кверија.

Ђоковићев потенцијални противник у осмини финала је Давид Ферер, у четвртфиналу Милош Раонић, док би у полуфиналу могао да игра против Роџера Федерера.

У другој половини жреба у полуфиналу би могли да играју Енди Мари и Стен Вавринка.

Српски тенисер Виктор Троицки играће у првом колу против тенисера из квалификација, Јанко Типсаревић против Жила Симона, док ће Душан Лајовић играти против Дастина Брауна.

Седмоструки шампион Вимблдона Роџер Федерер ће у првом колу играти против Гвида Пеље, док ће Енди Мареј играти против сународника Лијама Бродија.

Стен Вавринка играће против Тејлора Фрица, Хуан Мартин Дел Потро такмичење ће почети против Стефана Робера, а Ник Кирјос против ветерана Радека Штепанека. Фернандо Вердаско почеће турнир дуелом против Бернарда Томића, а у првом колу играће се дуел хрватских тенисера Иве Карловића и Борне Ћорића.

Српска тенисерка Ана Ивановић играће у првом колу против тенисерке из квалификација, док ће Јелена Јанковић играти против Стефани Фогел.

Бранилац титуле у женској конкуренцији Американка Серена Вилијамс у првом колу играће против тенисерке из квалификација. У четвртфиналу Вилијамс би могла да игра против Роберте Винчи, а у полуфиналу против Агњешке Радванске. У другој половини жреба у полуфиналу би могле да играју Анџелик Кербер и Гарбиње Мугуруса.

Двострука победница Вимблдона Петра Квитова ће у првом колу играти против Соране Кирстее, а Каролина Плишкова против Јанине Викмајер. Венус Вилијамс играће против Доне Векић, Сабине Лисицки против Шелби Роџерс, а Гарбиње Мугурса против Камиле Ђорђи.

Такмичење на трећем гренд слем турниру у сезони Вимблдону почиње у понедељак, 27. јуна.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара