Бројне честитке Новаку Ђоковићу

Непосредно након освајања прве, историјске титуле на Ролан Гаросу, Новаку су на том великом успеху честитали бројни државни званичници.

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу освајање једине грен слем титуле која му је недостајала - Ролан Гароса.

"Поштовани Новаче, То је то! Величанствено и непоновљиво! Чини ми изузетну част да Вам честитам заслужено освајање титуле на Отвореном првенству Француске у тенису. Данас поносно дижете тако дуго очекивани шампионски пехар намењен победнику Ролан Гароса, једини који је недостајао у ризници Ваших трофеја", поручио је Вучић у честитки.

Како је саопштила Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима, Вучић је истакао да је Ђоковић стрпљивом игром, одважним наступима и храбрим одлукама, уз увек дужно поштовање према сваком противнику, освојио сва четири гренд слем турнира и придружио се седморици величанствених, који су постигли тај успех.

"Одавно сте прешли границе наше земље и постали светски шампион, али никада нисте заборавили своје корене. Увек и у свакој прилици поносно и на достојанствен начин представљате своју земљу, и на терену и ван њега. Хвала Вам у име грађана Србије!", истакао је Вучић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је најбољем светском тенисеру Новаку Ђоковићу освајање историјске титуле на Ролан Гаросу.

"Свака част легендо! Честитам ти на историјском успеху којим си потврдио да си најбољи тенисер свих времена! Ти си понос Србије и верујем да ћеш нам и прво српско олимпијско злато у тенису управо донети ти!", наводи се у честитки министра Удовичића.

Новаку је на великом успеху честитао и председник Србије Томислав Николић.

"Ваша историјска победа, српска химна у част најбољег на Ролан Гаросу испунила је поносом сваког од нас. Хвала Вам, јединствени Новаче, за све радости које нам годинама доносите. У име грађана Србије честитам Вам победу и историјски успех".

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је, у име грађана Републике Српске и у своје лично име, најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу освајање Ролан Гароса.

"Освајањем овог грен слем трофеја још једном сте потврдили да се најбољи тенисер на свету. Сјајном игром и фантастичном победом свим љубитељима спорта, и у Републици Српској, приуштили сте незаборавне тренутке и све нас који за Вас навијамо још једном учинили поносним и срећним. Желим Вам пуно спортске среће, успеха и победа", наводи се у честитки председника Републике Српске, саопштено је из његовог кабинета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара