Ђоковић: Нећу носити заставу Србије у Рију

Новак Ђоковић о мечу са Бердихом, предстојећем мечу са Тимом, париској киши, Европском првенству у фудбалу и Олимпијским играма у Рију...

Новак Ђоковић рекао је да је "прилично задовољан" својом игром против Томаша Бердиха у четвртфиналу Ролан Гароса и додао да због густог распореда у овом тренутку размишља само о опоравку.

"Услови су били мање-више исти као и у претходном мечу. Данашњи противник је био сличан претходном, али Бердих, за разлику од Баутисте (Агута), игра са више снаге и брзине... Ипак, он много више греши, тако да сам покушавао да га на неки начин померам с једне на другу страну и да му не дајем могућност да пронађе своју комфорну зону", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Ђоковић се пласирао у полуфинале Ролан Гароса, пошто је у четвртфиналу победио Бердиха са 6:3, 7:5 и 6:3.

"Да сам му дозволио да пронађе комфорну зону, он би имао времена да се добро намести, а тада је најопаснији, јер има један од најснажнијих удараца. Морао сам да му пореметим тај ритам и да искористим временске услове који су мени ишли у корист. Поприлично сам добро играо", рекао је српски тенисер.

Ђоковић ће се у полуфиналу састати са Аустријанцем Домиником Тимом. Српски тенисер је рекао да очекује да тај меч буде одигран сутра.

"Сутра ме очекује дуел с младим тенисером, који такође игра с доста снаге и енергије, али за разлику од Бердиха, има мало више варијација у игри. Има бољи спин, бољи кик сервис, јако добро отвара терен... Први пут је у полуфиналу неког гренд слема, шљака му је омиљена подлога, нема шта да изгуби и сигурно ће бити силно мотивисан, али ја ћу се потрудити и дати све од себе да се нађем у финалу", рекао је Ђоковић.

Он је додао да га је друга недеља Ролан Гароса више исцрпела психички него физички.

Ђоковић је истакао да од 22-годишњег Тима очекује у наредним годинама чешћу борбу за трофеје.

"Он је пробио баријеру и сада се прилагођава на тенис у самом светском врху. Близу је уласка у Топ 10, готово да је ту... Не знам да ли му је ово полуфинале то донело. Он заслужује да буде ту. Тим је као најстарији предводник нове генерације у којој су још (Ник) Киријос, (Борна) Ћорић, (Александар) Зверев... Очекујем га наредних година у чешћој борби за трофеје", рекао је Ђоковић.

Новинаре је занимало да ли ће он поново носити заставу Србије на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Не знам како се сада бира, али уколико будем изабран од стране јавности, нећу то прихватити, могу то већ сада да кажем. Већ сам имао ту част у Лондону, сматрам да је коректно да неко други ове године осети ту част, то је мој став", рекао је Ђоковић.

На питање да ли има неког да предложи, Ђоковић је рекао да нема, јер не би било фер према другим спортистима.

"Не могу никога да предложим, јер онда нећу бити фер према другим спортистима. Имамо доста спортиста који то заслужују и у тимским и у појединачним спортовима. Пружићу подршку ко год буде изабран", казао је српски тенисер.

Новинари су питали Ђоковића за кога ће навијати на Европском фудбалском првенству у Француској, које почиње 10. јуна.

"Па пошто Србија не учествује, немам екипу за коју ћу баш да навијам. Навијаћу за добар фудбал и за уживање... Али нећу бити толико страствен као да моја држава учествује", закључио је Ђоковић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара