Новак: Нећу о милионима док људи у Србији зарађују по 300 евра

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је на конференцији за новинаре да не жели да прича о новцу док људи у Србији зарађују по 200-300 евра месечно. "Спорт је постао бизнис и машина за прављење пара, што је жалосно", рекао је Новак.

Ђоковић је пласманом у четвртфинале зарадио 328.251 долар, па је тако премашио укупну суму од 100.000.000 зарађену само од турнира.

На питање новинара колико му то значи, Ђоковић је рекао – "ништа ми не значи, паре ми ништа не значе".

"Не гледам живот кроз паре, паре су за трошење и обезбеђивање квалитетног живота и животног стила. Не прија ми када људи то потенцирају. Медији ме стављају у непријатну ситуацију да говорим о износу који сам зарадио током каријере, а професионални спорт не треба да се игра због пара. То је под број један, а данашње друштво управо то потенцира – успех се приказује кроз призму пара и моћи. То не треба да буде мерило", рекао је Ђоковић и додао:

"И сада ја треба да причам о томе, а људи у Србији зарађују 200-300 евра. Па на шта би то личило?! То је све што могу да кажем", додао је Ђоковић.

Он је потом појаснио свој став.

"Није да се претварам и да покушавам да будем лажно скроман. Жалосно је стање друштва у свету. Спорт је постао напет и средство за прављење непријатних и превише агресивних ривалстава. Изгубила се драж. Данас је то бизнис и машина за прављење пара, што је жалосно", рекао је Ђоковић.

Први тенисер света је рекао да има и позитивних примера и да би то требало истицати у први план.

"Пара не може да изазове праву емотивну мотивацију код младог спортисте. Само може притисак. Ако играш зато што стварно волиш спорт и крећеш из те емоције која је основа свега, онда је све другачије и остало ће доћи, живот ће све то средити", закључио је Ђоковић.

Ђоковића у наредном колу очекује дуел с Чехом Томашом Бердихом.

"Игра добро, видео сам данас неколико његових гемова против Ферера. Игра јако чисто и лепо. Изузетно је опасан када осећа лопту, јако је тешко тада играти против њега, а поготово када има висок проценат убаченог првог сервиса. Биће неизвестан меч", рекао је први тенисер света.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара