Белгија води, Викмајер боља од Крунић

Тениска репрезентација Белгије повела је против Србије са 2:1 у баражу за опстанак у Светској групи два Фед купа, пошто је Јанина Викмајер победила Александру Крунић са 1:6, 7:5 и 8:6, после два сата и 31 минута игре.

Крунићева је добро почела меч, лако повела са 1:0 у гемовима, а истом мером је узвратила и Викмајерова. Српска тенисерка је наредни гем добила без изгубљеног поена, да би потом у четвртом гему агресивном игром стигла до првог брејка на мечу и вођства од 3:1.

Имала је добру прилику Викмајерова да узврати одузимањем сервиса, али је Крунићева остала концентрисана, па је успела да сачува свој сервис.

До новог брејка Крунићева је после велике борбе стигла у наредном гему, а потом је сигурна била на свом сервису за вођство од 1:0 у сетовима.

Наставила је у истом ритму Александра Крунић и у другом сету, веома брзо је повела с 3:0, уз два брејка предности, али је Викмајерова тада делимично променила стил игре, терала је ривалку на ударац више, а била је и агресивнија, па је успела да смањи на 3:2.

Српска тенисерка није допустила ривалки да још једном начини брејк, иако је Белгијанка била у доброј ситуацији у шестом гему (водила са 0:30). Крунићева је добрим избором удараца успела да надигра Викмајерову и поведе са 4:2.

Играло се гем за гем у наставку, а потом је Крунићева сервирала за меч при резултату 5:4. Међутим, Викмајерова је стигла до брејка искористивши другу брејк прилику.

Водила се велика борба у 11. гему другог сета, два пута је Крунићева стизала до изједначења, али није успела да дође до брејк лопти, па је на крају Белгијанка повела са 6:5. У наредном је стигла до 0:30, али је Крунићева прва стигла до гем лопте, међутим, није искористила прилику да сет одведе у тај-брејк, па је Викмајерова после неколико атрактивних поена, искористивши другу брејк лопту, стигла до изједначења у сетовима.

Добро је Крунићева почела одлучујући сет, направила је брејк у трећем гему, али је Викмајерова у наредном узвратила одузимањем сервиса за 2:2, иако је 120. тенисерка на ВТА ранг листи имала 40:15 и добру прилику да потврди брејк.

Много узбуђења виђено је у наставку меча, односно у његовој завршници. Намучила је Александра Крунић своју ривалку у петом гему трећег сета, али је Белгијанка ипак успела да поведе са 3:2, а онда у наредном да стигне и до три везане брејк лопте, које је Крунићева успела да осујети и стигне до 3:3.

Обе тенисерке су биле сигурне на својим сервисима у овом периоду, да би Викмајер на крају, у 14. гему, стигла до брејка, иако је заостајала 30:0 у том гему, па је тако Белгији донела други тријумф.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара