Фед куп, Крунић и Флипкенс отварају дуел

Дуелом Александре Крунић и Кирстен Флипкенс почеће меч тениских репрезентација Србије и Белгије, у плеј-офу за опстанак у Светској групи Б Фед купа, одлучено је жребом у Београду.

Дуел Крунић и Флипкенс почеће у суботу од 13 часова у београдској хали "Александар Николић".

Српска тенисерка Александра Крунић рекла је данас да очекује неизвесан дуел против Белгије и додала да ће у првом мечу против Кирстен Флипкенс морати да буде мирна како би остварила победу.

"Знам много о Кирстен. Виђамо се често на турнирима. Она је добра играчица, много користи бекхенд слајс, има добар форхенд, слична је Италијанки Роберти Винчи, само не излази толико на мрежу. Мораћу да будем стрпљива и мирна ако желим да победим", рекла је Крунић новинарима после жреба у "Барутани" на Калемегдану.

Она је позвала публику да у што већем броју дође у дворану Александар Николић.

"Желела сам да играм први меч, јер бих изгубила много енергије када бих навијала поред терена... Овако ћу бити мирна", додала је Крунић.

Њена ривалка Флипкенс истакла је добру атмосферу у репрезентацији и жељу за повратком у Светску групу Дејвис купа.

"Нисам играла претходни дуел због повреде, али сада сам спремна и жељна игре за национални тим. Имамо шансу да се вратимо у Светску групу. Добро је што наступамо у готово најјачем саставу. Јанина и ја смо обе спреме да се такмичимо и верујем да ћемо успети да остваримо победу", рекла је Флипкенс.

"Александра је добра играчица, очекујем тежак и неизвестан меч, јер сам сигурна да ће пружити 100 одсто својих могућности", додала је она.

После њих на терен ће Јована Јакшић и Јанина Викмајер.

"Никада нисмо играле, али смо много пута тренирале једна против друге. Имамо исти стил игре, агресиван. Знам много о њој... Желела сам да играм други меч, јер ми тако више одговара. Драго ми је што сам поново део репрезентације, јер нема лепшег осећаја о тога када играте за своју државу", рекла је Јакшић.

Јанина Викмајер је истакла да никада није играла против Јоване Јакшић, али да верује у победу.

"Никада нисам играла против ње. Узбуђена сам због тога, али и наступа за своју државу. Не знам шта могу да очекујем у сутрашњем мечу, али верујем да ће селектор да ми помогне", рекла је Викмајер.

У недељу од 13 часова на програму су узвратни мечеви у синглу, после којих ће се играти дуел дублова. Најављено је учешће Иване Јоровић и Нине Стојановић против Изалин Бонавентир и Ан-Софи Местах.

"Ивана и ја смо играле заједно као јуниорке. Освојиле смо Европско првенство до 18 година. Знамо се довољно дуго и знамо ко шта треба да ради на терену. Даћемо све од себе да победимо, али и верујемо у то, јер смо у Краљеву играле против још јачег дубла и биле смо близу победе. То нам је доказ да можемо било кога да победимо", рекла је Стојановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије