Читај ми!

Весели зауставио Новака у Монте Карлу

Ђоковић – Весели 1:2 (4:6, 6:2, 4:6). Новак Ђоковић није успео да савлада прву препреку у Монте Карлу. Чех Јиржи Весели је победио у три сета, после 128 минута игре.

Новак Ђоковић је завршио учешће на Мастерсу у Монте Карлу. Једно од лошијих издања нашег тенисера у последње време. Велике осцилације у игри, велики број грешака, а с друге стране изузетно расположен противник. Чех је пружио одличну игру и стигао до заслуженог тријумфа. Весели је сјајним сервисима успео да парира нашем асу, што му је улило додатно самопоуздање и водило га до коначне победе.

Оба тенисера су од самог старта чувала своје сервисе. Новак никако није успевао да освоји поен на сервис противника. Довољан је податак да је у првом сету освојио само два поена на сервис Веселог. Чех пропушта брејк шансу у седмом гему. У деветом је имао три везане брејк лопте, искористио је трећу. Потом је био сигуран на свој сервис и освојио је први сет са 6:4.

У другом сету неизвесност је трајала до резултата 2:2. Тада Новак појачава, успео је да "наштелује" ритерн, коначно осваја брејк лопте, користи другу за први брејк у мечу. Затим наш тенисер уз још један брејк везује три гема и осваја други сет са 6:2.

Када се очекивало да ће Ђоковић наставити у истом стилу, Весели је успео да се врати у меч. Трећи сет почео је разменом брејкова, први је запретио Весели, али Новак узвраћа истом мером. Чех поново одузима сервис нашем асу, потом успева и да потврди брејк за 3:1.

Весели је чувао предност и константно претио, чак је пропустио и меч-лопту на сервис нашег аса. Уследио је сервис противника за меч при вођству од 5:4. Ђоковић је кренуо на све или ништа, јер више времена за исправак није било. Међутим, противник је био сигуран на свој сервис и дошао је до заслуженог тријумфа – 6:4 у трећем сету.

Ток меча:

17.05 – Крај меча. На свој сервис Весели осваја две везане меч-лопте, користи прву за 6:4 у трећем сету.

16.57 – Новак је сервира за останак у мечу. Весели напада и има 15:30. Међутим, наш ас успева да се одбрани. Чех је неумољив, осваја прву меч-лопту на сервис нашег аса. Крајњим напором наш тенисер успева да се одбрани, а потом и да освоји гем, 4:5.  

16.52 – Весели поново сигуран на сервису, 5:3.

16.46 – Ђоковић поново са нулом осваја гем.

16.44 – Чех је поново сигуран на свој сервис и води са 4:2.

16.38 – Наш тенисер осваја сервис-гем без изгубљеног поена.

16.36 – Весели потом осваја свој сервис и води са 3:1.

16.32 – Чех опет притиска сервис нашег тенисера. Противник осваја брејк шансу, а накој изједначења и другу, коју користи и поново има брејк предности.

16.26 – Већ у наредном гему Новак користи грешке противника и враћа брејк, 1:1.

16.21 – Весели користи грешке нашег тенисера и долази до раног брејка.

16.12 – Изједначење: 1:1. Новак је још једном одузео сервис Чеху и завршио други сет са 6:2.

16.05 – Ево првог брејка за Новака – 4:2!

16.01 – Још један гем на разлику на Ђоковићев сервис, који осваја наш тенисер, 3:2.

15.55 – Противник лако осваја свој сервис-гем, 2:2.

15.50 – Сада Весели напада. На сервис нашег тенисера долази до 0:30. Међутим, Новак преокреће, 40:30, а потом и осваја гем после још једног изједначења. 

15.46 – Наш тенисер коначно успева да узврати на сервис противника, 15:30. Противник успева да преокрене, 40:30. Новак стиже до изједначења, после најдуже размене на мечу. Међутим, противник везује два снажна сервиса и осваја гем, 1:1. 

15.40 – Новак лако осваја уводни гем другог сета.

15.35Весели је сигуран на свој сервис и осваја први сет са 6:4.

15.30 – Нови проблеми за нашег тенисера при сервису. Противник долази до 0:30, а затим и до три везане брејк шансе. Користи трећу и сада има брејк предности.

15.27 – Противнику трећи пут полази за руком да освоји гем без изгубљеног поена.

15.23 – Весели је напао сервис нашег тенисера и дошао до прве брејк шансе на мечу. Новак одбија тај напад и решава гем у своју корист, 4:3. 

15.18 – Чех без проблема осваја свој сервис, 3:3.

15.13 – Наставља се игра гем за гем. Наш тенисер је сигуран на свој сервис, 3:2.

15.10 – Весели је поново сигуран на свој сервис, и други сервис-гем осваја без изгубљеног поена.

15.07 – Новак је сигуран на свој сервис, 2:1.

15.04 – Противник осваја свој сервис са нулом, 1:1. 

15.01 – Уз мало проблема Ђоковић осваја уводни сервис. 

14.57 – Почео је меч између Ђоковића и Веселог.

14.52 – На подбацивању новчића више среће је имао Новак и он ће сервисом отворити меч.

14.50 – Играчи су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара