Читај ми!

Федерер: Роси, Тоти и ја немамо премца!

Швајцарац Роџер Федерер хвали друге али и самог себе. Помало нарцисоидно изгледа његова изјава да Валентино Роси, Франческо Тоти и он представљају персонификацију за спортове у којима се такмиче. Ипак, требало је да неко други оцени његову величину, иако представља једног од највећих тенисера у историји "белог спорта".

"Франческо, Валентино Роси и ја представљамо персонификацију спортова којима се бавимо. Оно што су њих двојица урадили у фудбалу и мотоциклизму, нема премца. Они су иконе", рекао је Федерер за Коријере дело спорт.

Тоти има 39 година и више пута је говорио да жели да игра. Однос Роме и легенде клуба и италијанског фудбала честа је тема у медијима, а и спекулисало се да ће на крају сезоне завршити каријеру.

Тренер Роме Лучано Спалети рекао да се према Франческу Тотију односи као према сваком другом фудбалеру и да не жели да га ставља у тим само због презимена.

"Нико нама не може да каже када да престанемо да се бавимо спортом. То је интимна, лична одлука. Тоти жели да настави? Он има право на то и ја га подржавам", додао је Федерер.

Федерер: Верујем да ће колено издржати 

Швајцарски тенисер нада се да је потпуно спреман за учешће на Мастерсу у Монте Карлу и додао да се психички и физички опоравио после двомесечне паузе због операције колена.

Федерер је као трећи носилац слободан у првом колу Мастерса у Монте Карлу, а у другом ће играти против Шпанца Гиљерма Гарсије Лопеса, кога је победио у сва три међусобна дуела.

Последњи меч Федерер је одиграо средином јануара на Аустралијан опену, где је у полуфиналу изгубио од првог играча света Новака Ђоковића. Освајач 17 гренд слем титула је 3. фебруара подвргнут артроскопској операцији левог колена. Федерер је требало да игра на Мастерсу у Мајамију, пре две недеље, али се повукао због стомачног вируса.

"Одморио сам се психички и физички. Осећам се заиста добро. Како време буде одмицало бићу све боље и надам се да до Париза неће бити никаквих проблема са коленом и да ћу бити спреман да одиграм седам мечева, ако треба у пет сетова", рекао је Федерер. Он је додао да се не нада титули у Монте Карлу, већ да ће учешће на том турниру искористити као припрему за Ролан Гарос, који почиње 22. маја.

Федерер је навео да ће у зависности од резултата у Монте Карлу одлучити да ли ће учествовати на Мастерсу у Мадриду, који почиње 1. маја и Мастерсу у Риму, седам дана касније.

"Мораћу да сачекам и видим како ће моје колено и тело реаговати. Морам да видим на чему ћу морати да радим, да ли је то опоравак или тренинг. Још не знам, али верујем да ће бити јасније за две недеље", рекао је Федерер.

Федерер је прошле године такмичење у Монте Карлу завршио у трећем колу поразом од Француза Гаела Монфиса, а ове године се налази у истом делу жреба са браниоцем титуле и првом фаворитом Ђоковићем. Федерер је прошле године освојио шест титула, међу којима у Синсинатију и Дубаију, где је у финалима победио Ђоковића. Последњу титулу освојио је у Базелу 1. новембра, када је био бољи од Рафаела Надала у финалу. Швајцарски тенисер рекао је да верује да до краја каријере може да освоји макар још једну гренд слем титулу.

"Већ сам побеђивао у Паризу, а тамо сам играо веома добро претходних година. Зашто да не освојим титулу? Али, мислим да на Вимблдону и на осталим гренд слем туринирима имам боље шансе него на Ролан Гаросу", рекао је Федерер.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара