Ђоковић: Осећам посебну повезаност са Мајамијем

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је задовољан освајањем Мастерса у Мајамију и да се нада да ће и наредних година бити успешан, пошто је у том граду освојио први велики трофеј у каријери.

"Имам посебну повезаност са овим турниром. У Мајамију сам 2007. године освојио своју прву велику титулу, то је била одскочна даска у мојој каријери и због тога волим овде да се вратим. Надам се да ће се наша љубав наставити наредних година и да ћу освајати још титула", рекао је Ђоковић после финалног меча на Мастерсу у Флориду.

Ђоковић је у финалу турнира у Мајамију победио Кеија Нишикорија из Јапана са 6:3, 6:3 и постао први играч у историји са 28 освојених Мастерс трофеја. Иза њега су остали Шпанац Рафаел Надал са 27 титула и Швајцрац Роџер Федерер са 24.

Он је освојио свој шести трофеј у Мајамију и изједначио се са легендарним америчким тенисером Андреом Агасијем.

Поводом спекулација да ће Мајами изгубити домаћинство турнира, Ђоковић је рекао публици да не брине, "пошто ће турнир остати овде".

Нишикори је честитао Ђоковићу на освајању турнира.

"Надам се да ћу те победити следећи пут. Увек је тешко против Новака, то је велики изазов за мене. Надам се да ћу освојити Мастерс следећи пут", рекао је шести тенисер света Нишикори.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво