Читај ми!

Ђоковић против Нишикорија за рекорде и историју

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у финалу Мајамија има прилику да испише историју и постане најбољи икада у неколико категорија - броју освојених Мастерса, заради на турнирима, титулама у Мајамију и везаним титулама на америчкој турнеји. Директан пренос меча је од 19 часова на нашем Другом програму.

Уколико савлада Јапанца Кеи Нишикорија, против кога има скор 6:2, Ђоковић ће постати играч са највише Мастерс титула у историји 28, с обзиром на то да тренутно дели прво место са Рафаелом Надалом (по 27), а уједно постаће играч који је највише зарадио на турнирима.

Ђоковић је до сада у каријери инкасирао 97.171.248 долара и ако тријумфује зарадиће још 1.028.300 долара и прескочити тренутно најбогатијег Роџера Федерера, који је зарадио 97.885.881 доларa. На трећем месту је Надал са 76.378.282 долара, следи Енди Мареј са 43.573.446 и Пит Сампрас са 43.280.489 долара.

И не само то, Ђоковић би се шестом титулом у Мајамију изједначио са Андре Агасијем, али и постао би први тенисер који је четрии пута "везао" титуле на Индијан Велсу и Мајамију.

Финале између Ђоковића и Нишикорија игра се од 19 сати уз пренос на Другом програму РТС-а.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво