Читај ми!

Надал: Никада се нисам допинговао, Шарапову треба казнити

Интересовање јавности и медија за допинг аферу Марије Шарапове не јењава, па је све више спортиста од којих новинари траже да чују њихова мишљење и ставове. То није избегао ни Рафаел Надал, па је конференција за новинаре пред турнир у Индијан Велсу скоро цела била у сенци таквих питања и Рафа том приликом није имао много разумевања за грешку Шарапове.

На инсистирање новинара Рафаел Надал је изнео своје ставове о допинг стредствима, а поводом тога што је Марија Шарапова пала на допинг тесту, није за њу имао много разумевања и био је веома изричит.

"Тешко је замислити да тако нешто може да се деси, али грешке се дешавају. Она треба да буде кажњена. Желим да верујем да је то била грешка са њене стране и да није хтела то да уради. Ипак, очигледно је реч о немару и зато она мора да плати", рекао је Надал.

Шпански тенисер је рекао да никада није користио недозвољене сусптанце како би се брже опоравио од повреде или како би побољшао своје способности.

"Никада нисам био ни у искушењу да урадим нешто погрешно. Верујем у спорт и спортске вредности. Спорт је пример деци, пример друштву... Када бих радио нешто што није у складу са правилима, лагао бих себе, а не своје противнике", рекао је Надал, а преноси Би-Би-Си.

Новинари су у Индијан Велсу питали Надала за коментар поводом признања Рускиње Марије Шарапове да је пала на допинг тесту током Отвореног првенства Аустралије. Надал никада током каријере није био позитиван на тестирању, али га током целе каријере прате гласине о допинговању.

"Чуо сам то неколико пута и мало сам уморан од свега тога. Видим себе као амбасадора тениса и не бих на тај начин нарушио имиџ узора за младе играче. Веома сам далеко од допинга. Потпуно сам чист, вредно сам радио током целе каријере и када сам повређен, не узимам ништа забрањено како бих се брже вратио на терен", рекао је Надал и додао да је током каријере користио иновативне терапије за опоравак од повреда.

"Радио сам ПРП терапију... То је терапија која је обогаћена плазмом. Први пут сам се брзо опоравио, али после другог пута сам имао проблеме, седам месеци нисам играо. Користио сам и терапију са матичним ћелијама, која је такође прошла супер. Никада ништа нисам крио и ви то знате", одговорио је Надал новинарима.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара