Троицки: Противник је био бољи!

Српски тенисер Виктор Троицки рекао је да му услови у дворани "Александар Николић" на мечу против Казахстанца Михаила Кукушкина нису одговарали, али је додао да то није разлог данашњег пораза у другом мечу првог кола Светске групе Дејвис купа.

"Похвалићу противника, био је бољи ривал. Погађао је у важним тренуцима, био је агресиван и то му се исплатило. Ипак, услови ми нису одговарали, подлога је била спора, па нисам играо тенис како знам... Нисам долазио до предности приликом размени и самим тим није било добро. У неким ситуацијама нисам знао шта да радим на терену, коју тактику да применим", рекао је Троицки новинарима после меча.

На питање новинара ко је бирао подлогу за дуел против Казахстана, Троицки се насмејао и рекао да неће да криви Тениски савез Србије.

"Нећу да кривимо Савез, ми волимо Савез... Скоро смо сазнали да је та подлога стара и да је премазивана више пута... Ова подлога је била нова за финале Дејвис купа 2010. године. Није било одскока на њој, чак је и спорија од шљаке. Надам се да ћемо је ускоро заменити", рекао је он.

После првог дана такмичења између Србије и Казахстана у првом колу Светске групе Дејвис купа резултат је 1:1. У првом мечу дана Новак Ђоковић је пред око 5.000 гледалаца у дворани "Александар Николић" победио Александра Недовјесова са 6:1, 6:2 и 6:3, да би Михаил Кукушкин у другом дуелу победио Троицког са 7:5, 6:2 и 6:4.

Гледалиште се делимично испразнило између мечева, па је Троицки имао упола мању подршку, али су навијачи Казахстана, око њих стотину, били бучнији од домаће публике током меча који је трајао нешто више од два и по сата.

"Жао ми је што је тако било, Ноле јесте први тенисер света и дефинитвно заслужује сву пажњу Србије. Сви ми њега волимо и навијамо за њега... Шта да кажем, осећао сам се на терену као да је дворана полупразна. Казахстанци су били гласнији. Покушавала је домаћа публика да ми помогне у трећем сету, где сам имао шансу да се вратим, али... Знала је да буде много боља атмосфера. Изгледа Београђанима није довољан повод што 22. тенисер света игра", рекао је Троицки.

На питање да ли ће бити спреман за меч против Недовјесова, Троицки је рекао да до тог дуела има још два дана и да се нада да неће бити одлучујући.

Селектор Србије Богдан Обрадовић честитао је Новаку Ђоковићу на победи и похвалио пожртвованост Виктора Троицког, али је највише замерки имао на публику у дворани "Александар Николић".

Он с сложио с Троицким да је посета била мала и позвао навијаче да у наредна два дана подрже српске тенисере.

На питање да ли ће Новак Ђоковић у суботу наступити у дубл меч са Ненадом Зимоњићем, Обрадовић је рекао да ће то највероватније бити комбинација, али да ће коначну одлуку донети ујутро.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво