Читај ми!

Дејвис куп: Ђоковић освојио први поен за Србију

Репрезентација Србије повела је против Kазахстана у првом колу Светске групе Дејвис купа. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић убедљиво је савладао Александра Недовјесова са 6:1, 6:2, 6:3 у првом дуелу у дворани „Александар Николић“ у Београду. У другом мечу на терен излазе Виктор Троицки и Михаил Кукушкин.

Дејвис куп: Ђоковић освојио први поен за Србију Дејвис куп: Ђоковић освојио први поен за Србију

Ђоковић је пред око 5.000 гледалаца у дворани "Александар Николић" са 6:1, 6:2, 6:3 после сат и педесет три минута игре победио Недовјесова, 200. играча на АТП ранг-листи.

Најбољи тенисер света није имао много проблема у првом сету, који је добио после 23 минута игре. Лако је Новак Ђоковић повео са 1:0, да би већ у наредном гему одузео сервис нервозном и несигурном Недовјесову.

Ђоковић је потом повео с 3:0, Казахстанац је успео да освоји наредни гем и смањи на 3:1, али то је било све што је Недовјесов успео да уради у првом сету, пошто је први тенисер на АТП ранг-листи потом везао три гема и дошао до предности од 1:0.

На почетку другог сета виђена је нешто већа борба, Казахстанац је успео да одигра на нешто вишем нивоу, те тако до петог гема није било брејка. Ђоковић је средином другог сета подигао ниво игре за коју Недовјесов није имао одговор, па је успео да му одузме сервис и поведе са 3:2.

Српски тенисер је од тог тренутка у потпуности диктирао темпо, везао је три освојена гема и повео са 2:0 у сетовима.

Поново је нешто већа борба виђена на почетку трећег сета. Недовјесов је лако повео са 1:0, а Ђоковић је у том гему после једне размене проклизао, па је у први мах деловало да је дошло до повреде скочног зглоба, али је први тенисер света сигнализирао да је све у реду, те је меч настављен.

Недовјесов је до прве брејк лопте на мечу дошао у другом гему другог сета, али је Ђоковић са три поена решио тај гем у своју корист и дошао до изједначења – 1:1.

У наредном гему српски тенисер је после велике борбе и доста узбуђења у дворани "Александар Николић" дошао до брејка. Прво је приликом трећег "ђуса", након снажног форхенда Недовјесова, Ђоковић нешто слабије узвратио, те је лоптица закачила врх мреже и пала у поље Казахстанца, да би потом 200. тенисер света направио неизнуђену грешку и готово поклонио Ђоковићу гем.

Без већих проблема је Ђоковић повео са 3:1, да би Казахстанац истом мером узвратио. Ђоковић је до краја сусрета чувао свој сервис, те је рутински меч привео крају.

Ђоковићу је ово био први меч након што је прошле недеље на турниру у Дубаију предао дуел Шпанцу Фелисијану Лопезу због инфекције ока.

После Ђоковића и Недовјесова, на терену дворане "Александар Николић" ће се наћи Виктор Троицки и Михаил Кукушкин.

Овако је протекао меч Ђоковић – Недовјесов

16.05 – Крај, другим брејком у сету Новак Ђоковић долази и до победе у мечу – 6:1, 6:2, 6:3. Србија води са 1:0 против Казахстана.

15.41 – Ђоковић и у трећем сету рано долази до новог брејка. Најбољи тенисер света у трећем гему одузима сервис противнику и води са 2:1.

15.20 – Новак рутински осваја и други сет убедљиво са 6:2.

15.16 – Нови брејк за нашег тенисера, који има велику предност у другом сету – 5:2.

15.06 – Ђоковић у петом гему прави први брејк у овом сету и води са 3:2. 

14.59 – Маратонски гем виђен је у другом сету. У трећем гему, који је трајао чак 12 минута, Недовјесов ипак успева са спасе брејк.

14.32 – Новак Ђоковић осваја први сет (6:1) за мање од 25 минута тениса.

14.29 – И други брејк за Новака. На трећем сервис-гему Недовјесова Новак долази до чак три брејк прилике, које не успева да искористи, али потом успева да узме наредна два поена и претвори их у 5:1 у првом сету.

14.23 – Недовјесов успева да сачува свој други сервис-гем и смањује на 3:1, али Новак експресно узвраћа за 4:1.

14.15 – После свог добијеног сервис-гема Новак Ђоковић одузима први сервис-гем Недовјесова и Србија води са 2:0 у првом сету.

14.07 – Почео је меч, Ђоковић први на сервису.

14.00 – Завршена је свечана церемонија и обављено подбацивање новчића које је одлучило да ће Новак Ђоковић први сервирати. Играчи су почели краће загревање и очекује се почетак меча.

13.50 – Почела је церемонија отварања првог кола Светске групе Дејвис купа, после које ће играчи изаћи на терен и након загревања почети меч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво