Читај ми!

Дејвис куп: Ђоковић на отварању против Недовјесова

Меч првог кола Светске групе Дејвис купа између тенских репрезентација Србије и Казахстана почеће дуелом првог играча света Новака Ђоковића и Александра Недовјесова, одлучено је данас жребом у Београду.

"Познајем са са њим још из јуниорских дана. Никада нисмо играли од тада, али смо иста генерација. Он је од скоро почео да бележи запаженије резултате на туру. Гледао сам га у неколико наврата, али чињеница да нисмо играли тера ме да будем опрезан, јер управо такви мечеви могу да изазову неочекиване ствари, одређена изненађења", рекао је Ђоковић новинарима после жреба.

"Најбитније је добро се спремити, почети меч са високим интезитетом, а такође искористити пуне трибине и подршку публике, која у овим мечевима може бити од пресудоног значаја", додао је он.

Дуел Ђоковића и Александра Недовјесова почеће сутра од 14.00 часова у хали "Александар Николић", а после њих на терен ће Виктор Троицки и Михаил Кукушкин.

"Играм против противника кога знам веома добро. Играли смо више пута и знам шта да очекујем. Мислим да сам спреман за тај меч. Очекујем да ће бити тежак, али даћу све од себе. Кукшкин може веома добро да игра у дворанским условима. Спреман сам и мислим да осећам добро игру. Даћу све од себе да победим у том мечу", рекао је Троицки.

У суботу од 15.00 часова на програму је дубл а најављено је да ће играти Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић против Андреја Голубјева и Александра Недовјесова.

Новинаре је занимало да ли је дубл меч против Казахстана припрема за Зимоњића и Ђоковића за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

"Значиће нам овај меч као припреме за Рио, уколико будемо играли. Нисмо имали прилике у Дохи и Дубаију да одиграмо заједно како је било планирано због стицаја околности... Драго ми је да се сада физички добро осећамо, да немамо проблема с повредама. Биће ми задовољство да први пут играм у Пиониру, где сам пре 26 година гледао свој први професнионални меч и то између Југославије и Данске. Надам се да ћу пружити максимум и донети заједно с Новаком бод Србији", казао је Зимоњић.

У недељу од 13.00 часова играће се узвратни мечеви у синглу.

Селектори могу један сат пре почетка меча да замене номиноване тенисере. Жреб је обављен у Скупштини града, а парове је извлачио градоначелник Синиша Мали.

Победник дуела Србије и Казахстана средином јула у четвртфиналу играће против бољег из меча Велике Британије и Јапана, а поражени ће играти у баражу за опстанак у Светској групи.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић организовао је долазак деце с Косова на меч са Казахстаном у првом колу Светске групе Дејвис купа.

"Ти људи много пате и ово је најмање што можемо да урадимо за њих. Имаће јединствену прилику да уживају, а није било потребно много напора у организацији да би се то остварило. Радујем се што ћу их сутра видети, надам се да ће се радовати. Мене такве ствари испуњавају", казао је Ђоковић.

Новинари су Ђоковићу поставили питање о плановима за Ролан Гарос, али он није желео да прича о томе, али је одговорио на питање да ли Србија може поново да освоји Дејвис куп.

"Дуга је година. Већ смо били прваци у овом саставу, само нам Јанко Типсаревић фали, јер је битна карика. Надам се да ће нам се придужити и ојачати састав. Прво морамо Казахстан да премостимо. Распоред нам не иде на руку... Није лако, али ако смо већ успели у томе 2010. године, а 2013. да играмо финале... У нашој екипи постоји склад, хармонија и пријатељство, то је нама врста подстрека, поред тога што играмо за нашу државу. Надам се да можемо до још једног великог резултата у овој олимпијској години", рекао је Ђоковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво