Читај ми!

Титула за Марија и Соареса у дублу

Британски тенисер Џејми Мари и Бразилац Бруно Соарес освојили су титулу у конкуренцији дублова на Отвореном првенству Асутралије. Они су у финалу савладали Канађанина Данијела Нестора и Чеха Радека Штепанека у три сета - 2:6, 6:4, 7:5. Мари је тако постао први Британац са титулом у дублу још од 1934.

Нестор и Штепанек су у првом сету два пута одузимали сервис противницима, што им је било више него довољно за предност од 1:0, али су Мари и Соарес потом успели да преокрену резултат. У другом сету су направили један брејк, у трећем два, и тако стигли до титуле на првом гренд слем турниру у сезони.

Џејми Мари, старији брат Ендија Марија, на последња два гренд слем турнира у пару са Џоном Пирсом стизао је до финала, али до данас није успевао да освоји трофеј. На другој страни, Соарес је постао први бразилски тенисер који је стигао до титуле на Аустралијан опену.

Старији Мари је тако постао први тенисер из Велике Британије који је освојио титулу у Мелбурну још од Фреда Перија и Пата Хјуза који су до трофеја стигли давне 1934. године.

Енди Мари, који у недељу игра финале у синглу против најбољег тенисера света Новака Ђоковића ипак се појавио после финала дублова.

"Енди, требало би да будеш у кревету, а не овде да се сликаш", рекао је Џејми, преноси ББЦ.

Џејмију Мареју је ово прва титула на гренд слем турнирима у дублу, а до сада је једино освојио трофеј у микс дублу и то на Вимблдону 2007. године у пару са Јеленом Јанковић.

Соаресу је ово, такође, прва гренд слем титула.

"Сањате о овом тренутку од момента када почнете да играте тенис. Џејми је мој партнер само месец дана, али мислим да сада можемо у пензију", рекао је Бразилац.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије