Читај ми!

Мари савладао Раонића, у финалу са Нолетом

Енди Мари је у жестоком полуфиналу савладао Милоша Раонића са 3:2 (4:6, 7:5, 6:7/4:7/, 6:4, 6:2) и пласирао се у финале Отвореног првенства Аустралије. Мари ће за своју прву титулу, у свом петом финалу на Аустралијан опену, играти против најбољег тенисера света и браниоца прошлогодишње титуле Новака Ђоковића.

Током меча, све до петог сета, одвијала се неизвесна, равноправна и исцрпљујућа игра из које је на крају као победник, после неколико обрта, изашао Енди Мари.

Раонић је сјајно ушао у данашње полуфинале и одмах у првом гему направио брејк и то без изгубљеног поена. Већ у наредом, Мари је могао одмах да узврати, имао је три везане брејк лопте, али се Канађанин одбранио. Тај брејк био је, на крају, и довољан Раонићу за предност од 1:0. 

У другом сету водила се изједначена борба, тенисери су били сигурни на свој сервис све до 12. гема, када је Мари направио одлучујући брејк и изједначио на 1:1.

Велика борба се пренела и на трећи сет, у којем је победник решен тек у тај-брејку. Раонић је тај део игре добио са 7:4 и тако поново повео.

У четвртом сету Марију је био довољан један брејк како би меч одвео у пети, одлучујући сет.

Питање победника овог полуфинала решено је на самом почетку последњег сета. Раонић је имао проблема с повредом, а Мари је, уз два брајка, врло брзо повео са 4:0 и ту предност без већих проблема сачувао до краја и пласирао се у финале после нешто више од четири сата игре. 

Ток меча:

13.43 – Мари сервира и са 6:2, без изгубљеног поена, долази до финала, у коме га очекује Новак Ђоковић.

13.42 – Меч је ушао и у пети сат игре, а Милош Раонић је успео да сачува још један сервис-гем, али Мари на 5:2 сервира за меч и одлазак у финале. 

13.35 – Раонић успева да освоји свој трећи сервис-гем и смањи на 1:4.

13.25 – Одлична игра сјајних ривала упркос исцрпљујућем дугом мечу. Ипак, у финишу Мари спремнији и концентрисанији, што крунише убедљивом предношћу од 4:0 и велико је питање може ли се Раонић више вратити у меч.

13.23 – Мари успева да узме и други брејк Раонићу и сада убедљиво води са 3:0 у одлучујућем сету.

13.12 – Раонић не успева да сачува свој први сервис-гем и Енди Мари већ на старту у пети, одлучујући сет улази са предношћу од 1:0. Потом сигурно, без изгубљеног поена, осваја свој гем и осигурава предност са 2:0.

13.07 – Драматична завршница четвртог сета који Мари добија са 6:4 и изједначује на 2:2 у сетовима. У петом, одлучујућем сету први на сервису је Милош Раонић.

13.01 – Меч је пре 25 минута ушао у четврти сат игре, а Раонић је накратко затражио помоћ масера због болова у десном бутном мишићу.

12.57 – Раонић сервира сигурно и смањује на 4:5, а онда Мари сервира за освајање четвртог сета и изједначење на 2:2 у мечу.

12.52 – Драматична средина четвртог сета. После изгубљеног сервис-гема, Раонић узвраћа појачаним притиском и осваја брејк шансу, али не успева да је реализује јер Мари, после неколико изједначења, осваја гем и потврђује предност – 5:3. Раонић сервира за останак у сету.

12.43 – Брејк за Марија у четвртом сету. До средине сета играло се равноправно, а онда је на Раонићев сервис при резултату 3:3 Мари изборио брејк и без изгубљеног поена повео са 4:3.  

12.12 – Милош Раонић добија тај-брејк са 7:4 и осваја други сет са 7:6 за вођство од 2:1 у сетовима.

12.04 – Овога пута Раонић није дозволио репризу финиша другог сета, већ је изборио тај-брејк, који ће одлучити ко ће повести у сетовима. Мари први на сервису. Раонић осваја мини-брејк, али Мари одмах узвраћа. 

11.58 – Брејк шанса за Раонића у финишу трећег сета. Мари ипак успева да сачува свој сервис за 6:5 и Раонић сервира за останак у сету.

11.46 – И у трећем сету наставља се жесток дуел равноправних противника опет улазећи у неизвестан финиш. И Мари и Раонић сигурно освајају своје сервис-гемове. На 4:5 Раонић сервира за останак у сету и сигурним сервисима изједначује на 5:5.

11.14 – Брејк за Марија у финишу сета којим са 7:5 осваја други сет и изједначује на 1:1. После скоро сат времена равноправне игре Милош Раонић на 5:6 за Марија сервирао за останак у другом сету, али није успео да задржи концентрацију до краја, па је Мари прву брејк шансу реализовао и освојио сет. У трећем сету Мари поново први на сервису.

10.48 – Брејк шанса за Марија. На другом сервис-гему Раонића, Мари успева да дође до брејк лопте, али Милош ипак успева да освоји свој сервис и изједначи на 3:3.

10.27 – Раонић сервира и успева да уз малу неизвесност сачува свој сервис-гем за 1:1. 

10.17 – И у другом сету Мари поново први на сервису. Овога пута много самоуверенији и потврђује свој гем за 1:0 у другом сету.

10.16 – Раонић сервира, осваја сервис-гем и добија први сет са 6:4. После освојеног брејка на самом старту меча, већ на првом сервис-гему Марија, Раонић успева да готово рутински сачува разлику до краја сета и води са 1:0.

10.04 – Нова брејк шанса за Раонића. На трећем сервис-гему Мари опет има проблем. Раонић осваја нову шансу за брејк, али Мари успева да сачува свој сервис-гем за 4:3.

09.47 – Брејк за Раонића! Већ на самом старту изненађење. Раонић успева да начини брејк одузевши први сервис-гем Марија, а потом сигурно потврђује свој сервис-гем за 2:0 у првом сету.

09.38 – Играчи су изашли на загревање и очекује се почетак меча. Први на сервису Енди Мари.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије