Читај ми!

Азаренка потврдила класу, познати парови осмине финала

Чешка тенисерка Барбора Стрицова направила је велико изненађење на Отвореном првенству Аустралије, пошто је у два сета избацила трећу носитељку, Гарбиње Мугурусу из Шпаније у два сета, 6:3, 6:2. У осмини финала Викторија Азаренка, Џоана Конта и Елена Макарова. Шуаи Џанг победила, познати сви парови осмине финала.

Гарбиње Мугуруса је била на путу до трећег узастопног пласмана у осмину финала Аустралијан опена, али је Барбора Стрицова, 48. играчица света, победила за 78 минута игре.

Шпанкиња је направила 32 неизднуђене грешке и није имала снаге да направи преокрет против сигурне Стрицове.

Двострука победница турнира, Викторија Азаренка лако је победила квалификанткињу Наоми Осаку за свега 57 минута игре, 6:1, 6:1.

Осака је у претходним рундама скренула пажњу на себе игром, тако да су се љубитељи тениса надали да ће данас гледати узбудљив меч, али је Белорускиња показала да је много квалитетнија од ривалке.

Осим тога, 26-годишња Азаренка је показала и да је серија повреда, због којих је пропустила већи део претходне две сезоне, остала иза ње.

Азаренка је у прва три кола изгубила само пет гемова и делује много сигурније ментално него раније.

"Ово је моја 12. година на Аустралијан опену. Скоро пола мог живота...Када сам имала 18 година, мислила сам да нема шансе да играм после 27. Имала сам велике планове, али ништа од тога није испало како сам мислила. Сада ствари гледам другачије, само у тренутку, и заиста уживам у томе, јер планирање унапред изгледа не ради", рекла је Азаренка после меча.

Противница Викторије Азаренке у осмини финала биће Барбора Стрицова.

Џоана Конта је наставила победничку серију на овогодишњем Аустралијан опену, пошто је у два сета победила Денису Алертову, 6:2, 6:2.

Она је у првом колу избацила Венус Вилијамс, а у осмини финала ће играти против Елене Макарове, 21. носитељке турнира, која је у два сета победила Каролину Плишкову, 6:3, 6:2.

Кинеска тенисерка Шуаи Џанг победила је Варвару Лепченко 6:1, 6:3 и тако комплетирала списак учесница осмине финала Отвореног првенства Аустралије.
Шуаи Џанг је 133. на WТА листи и далеко је најслабије рангирана тенисерка међу 16 најбољих на овогодишњем Аустралијан опену.

Парови осмине финала (број у загради означава носиоце, парови су одвојени по томе ко се састаје у четвртфиналу):

Серена Вилијамс (1) - Маргарита Гаспарјан
Белинда Бенчић (12) - Марија Шарапова (5)

Агњешка Радвањска (4) - Ана-Лена Фридсам
Карла Суарес Наваро (10) - Дарја Гаврилова

Анђелика Кербер (7) - Аника Бек
Викторија Азаренка (14) - Барбора Стрицова

Џоана Конта - Екатерина Макарова (21)
Медисон Киз (15) - Шуаи Џанг

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије