Читај ми!

Федерер уписао 300. победу на грен слем турнирима

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у осмину финала Аустралијан опена, пошто је победио Григора Димитрова из Бугарске у четири сета, 6:4, 3:6, 6:1 и 6:4.

Федерер је овим тријумфом још једном ушао у историју тениса, јер је стигао до 300. победе у синглу на грен слем турнирима и тако постао први тенисер коме је то пошло за руком.

Иза Федерера, по броју победа на најважнијим турнирима, остали су Џими Конорс, који је тријумфовао 233 пута, и Андре Агаси са 224 победа.

Наредни рекорд који ће Швајварац покушати да обори јесте апсолутни рекорд по броју победа на грен слем турнирима, а који са 306 победа држи легандарна Мартина Навратилова.

Четвороструки освајач Аустралијан опена ће у борби за четвртфинале играти против Белгијанца Давида Гофана.

Димитров је добио први гем у данашњем мечу, који је потом на кратко био прекинут јер је у Мелбурну почела да пада киша. Над Род Лејвер Ареном је затим навучен кров и дуел је настављен.

Швајцарац је одлучујући брејк у првом сету направио у седмом гему, а потом је искористио тек четврту сет лопту и повео да 1:0.

Бугарин је успео да изједначи на 1:1, пошто је у другом сету одузео један сервис Федереру, али и одбранио три брејк лопте. Димитров је у наставку меча имао проблема с лактом, а пети тенисер света је заиграо много боље, па је без већих проблема освојио наредна два сета и пласирао се у осмину финала Аустралијан опена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије