Читај ми!

Ђоковићу уручен трофеј за играча године

Новак Ђоковић је у среду проглашен за играча године у избору Асоцијације тениских професионалаца, а након дуела са Нишикоријем у коме је забележио 79. победу у сезони уручен му је трофеј. Ђоковић је ову награду освојио четврти пут у каријери, а другу годину заредом.

Ђоковић, који је ове сезоне, између осталог, освојио три гренд слем титуле, ову награду осваја четврти пут у каријери, а другу годину заредом. Он се на првом месту АТП листе налази од 7. јула прошле године.

"Ово је, без дилеме, једна од најуспешнијих и најбољих година у мојој каријери, али и животу, пошто сам постао отац и оженио се. Ти трофеји ми највише значе и то се на позитиван начин одразило на моју игру и каријеру, све се уклопило. Имао сам успеха претходних година, али се 2011. и 2015. година дефинитивно издвајају. Поносан сам на резултате", рекао је Ђоковић у Лондону.

"Тенис је индивидуалан спорт, али имам свој тим, који има велику улогу. То су велики стручњаци, али пре свега пријатељи на које могу да се ослоним. Они ми помажу да сваког дана будем све бољи. Породица и пријатељи су се много жртвовали да бих могао да играм спорт који волим", додао је он.

Ђоковић је поновио да му је тешко због терористичких напада у Паризу и да мисли на породице настрадалих.

Новак је ове сезоне освојио Аустралијан опен, Вимблдон и Ју-Ес опен, као и шест турнира из мастерс категорије: Индијан Велс, Мајами, Монте Карло, Рим, Шангај и Париз. Наш тенисер има прилику да сезону заокружи освајањем завршног мастерса који се игра у Лондону.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије